Tonik Kullanmanın Cilde 6 Faydası

Kadınların güzelliklerinin en gerekli parçalarından biri sağlıklı ve canlı bir cilttir. İşte tam da bu nedenle bakım malzemeleri listesinin başlarında yer alan olan toniğin düzenli kullanımı oldukça önemlidir. Peki toniğin ne gibi faydaları vardır gelin birlikte bakalım.

29.05.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-10:52)

İyice arındırılan ve yıkanan yüz, ardından tonikle silinir ve  nemlendirici krem uygulaması ile günlük bakım ritüeli bitirlir. Peki, bu ritüelde 2. aşamada yer alan tonik ne fayda sağlar?

TONİK GÖZENEKLERİ KÜÇÜLTÜR  

Bir pamuğa aldığınız az miktardaki tonikle yüzünüzü silmek cildinizi yağlardan arındırır ve gözeneklerin küçülmesini sağlar.

CİLDİN PH SEVİYESİNİ DENGELER  

Cildimiz doğal olarak asidik yapıdadır ve PH dengesi 5 ile 6 arasındadır. Cildimizi temizledikten sonra ise sabunun alkalik yapısı nedeniyle, PH dengesi bozulur. Bu durumda ise cilt dengeyi geri kazanmak adına normalden fazla çalışma gereksinimi duyar ve bu da yağlanmaya yol açabilir. Fakat, tonik kullanımı dengenin hızlı bir biçimde tekrar sağlanmasına destek olur.

KORUMA TABAKASI OLUŞTURUR  

Tonik kullanmak gözeneklerin kapanmasına ve hücre boşluklarının küçülmesine destek olarak, kirliliklerin ve çevresel atıkların cilde yayılmasını engeller.

CİLDE NEM KAZANDIRIR  

Bazı toniklerin nemlendirme özellikleri de vardır ve nemin ciltte kalmasına yardımcı olurlar.

CİLDİ TAZELER  

Tonik cildinizde bulunan yağın ve kirin temizlenmesini sağlar cildinize tazelik kazandırır.

BATIK KILLARI ENGELLER

Toniğin içerisinde bulunan glikolik ve diğer alfa hidroksi asitleri batık kılların engellenmesine destek olabilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal