Teşrik Tekbiri Nedir Nasıl Getirilir? Teşrik Tekbiri Ne Zaman Getirilir?

Teşrik tekbiri nedir? Kurban bayramında teşrik tekbiri neden getirilir? Teşrik tekbiri getirmenin Allah huzurunda sevabı nedir? Teşrik tekbiri ile ilgili merak ettiklerinizi sizin için derledik.

05.08.2019-14:24 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-14:10) Teşrik Tekbiri Nedir Nasıl Getirilir? Teşrik Tekbiri Ne Zaman Getirilir?

Kurban bayramı yaklaşıyor. Kurban ibadetlerini yerine getiren müslümanlar bayramda kurbanlarını kesecek ve sevabını Allah'tan bekleyeceklerdir. Kurban bayramında bir başka ibadet de teşrik tekbiri getirmektir. Peki teşrik tekbiri nasıl getirilir gelin birlikte bakalım.

TEŞRİK TEKBİRİ NEDİR? 

Teşrik tekbirlerini Arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü gününün ikindi namazına kadar, yirmi üç farz namazının ardından birer kez getirmek vaciptir. Teşrik; doğuya doğru gitmek, parlamak, eti güneşe sermek anlamına gelmektedir. Teşrik tekbiri, Kurban Bayramı günlerinde farz namazlarının ardından getirilen tekbirlerdir.

TEŞRİK TEKBİRİ NASIL GETİRİLİR?  

Teşrik tekbiri; “Allahu ekber Allahu ekber. Lâ ilâhe İllâllahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillâhil hamd.” şeklinde getirillir. Teşrik tekbiri; “Allah her şeyden yücedir, Allah her şeyden yücedir. Allah’tan başka ilâh yoktur, Allah her şeyden yücedir. Allah her şeyden yücedir, hamd sadece O’na mahsustur.” manasına gelir. Teşrik tekbiri getirildikten sonra “Bismillahi Allahu Ekber” denilerek kurban kesilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal