Temizlenmezse Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Tahmin ettiğinizde daha çok mikrop barındıran saç fırçaları ve taraklarının çok iyi dezenfekte olması gerekir. Peki, tarak ve fırçaları temizlemek için ne yapmak gerekir? Detayla haberimizde…

20.01.2020-12:57 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-12:38)
Kadın ve erkeklerin saçlarına şekil vermek için kullandıkları en önemli eşyalardan biri saç fırçalarıdır. Fakat saç fırçaları temizlenmediği taktirde kepek, kaşıntı, yağlanma, kafa içerisinde sivilce ve saç dökülmesine sebep olur.

SAÇ FIRÇASI NASIL TEMİZLENİR?

Saç fırçalarının 15 günde bir düzenli şekilde temizlenmesi gerekir. Saç fırçasını temizlemek için öncelikle üzerindeki kıllar el ile temizlenmelidir. Bu şekilde kirin kabası alınmış olur. Sık kıllı bir saç fırçası kullanıyorsanız iğne veya kürdandan yardım alabilirsiniz. Eğer bu da zor geliyorsa, biriken kılı düz bir plastik tarak ile rahatça alabilirsiniz. Bir kabın içine temizlemek istediğiniz saç fırçası ile birlikte sirke, su ve deterjan koyun. Homojen bir karışım elde ettikten sonra bu karışım içerisinde elinizle veya diş fırçası ile fırçanızı ovabilir ve temizleyebilirsiniz. Saç fırçasını bu karışımın içinde 1 boyunca bekletin. Daha sonra fırçayı çıkartarak, üzerinde hiçbir madde kalmadığına emin olana dek durulayın. Sıcak su, saç fırçasına zarar vereceği için, durulama işlemi mutlaka soğuk su ile yapılmalıdır. Bu işlem sirke konulmadan sadece karbonat ile de yapılabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal