20 Şubat 2019
  • Istanbul 11°
  • Ankara 14°
  • Izmir 18°
İmsak 06:21
Güneş 07:46
Öğle 13:23
İkindi 16:20
Akşam 18:50
Yatsı 20:10
BIST102.043
Dolar5,313
Euro6,0252
Altın229,63

Tavuk Nasıl Muhafaza Edilmeli?

En sık tükettiğimiz besin maddelerinden biri tavuk. Hem fiyatının düşük olması hem de hafif olması sebebiyle çok tercih edilen tavuğu muhafaza etmenin bazı kuralları var.

Tavuk Nasıl Muhafaza Edilmeli?

En sık tükettiğimiz besin maddelerinden biri tavuk. Hem fiyatının düşük olması hem de hafif olması sebebiyle çok tercih edilen tavuğu muhafaza etmenin bazı kuralları var. İşte püf noktaları...

Oda Sıcaklığında Çözülmeye Bırakılmamalı

Donuk halde olan tavuk eti ilk olarak dolabın alt kısmına alınmalıdır ve orada çözülmeye bırakılmalıdır. Tavuk eti asla oda sıcaklığında çözülmeye bırakılmamalıdır. Bu durum bakterilerin artmasına ve zamanla vücudunuzda zararlı bakterilerin üremesine yol açmaktadır.

Eksi 18 Derece Olmalı

Taze alınmış bir tavuk buzdolabında uygun şartlarda muhafaza edildiği takdirde en fazla 3 gün bekleyebilir.Marketten aldığınız tavuk en az 2 gün içerisinde pişirilmeyecekse muhakkak dondurucuya konulmalıdır. Buzlukta saklamak için en uygun sıcaklık ise eksi 18 derecedir. Uygun şekilde hazırlanıp buzluğa atılan tavuk 6 ya da 12 ay arasında saklanabilmektedir.

Gıda Zehirlenmesine Yol Açabilir

Pişmiş tavuk etini dolapta saklamak istiyorsanız beraber piştiği malzemelerden muhakkak ayırmanız gerekir. Örneğin patatesle pişmiş bir tavuk yemeğini aynı kapta dolaba koyarsanız besin zehirlenmesi yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.


Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.