Tavuk Köftesi Tarifi

Dana-kuzu karışık kıyma yerine tavuk göğüs etinden elde edeceğiniz yağsız tavuk kıyması ile hazırlayabileceğiniz baharatlı köfteler oldukça lezzetli.İşte tavuk köftesi tarifi haberimizde...

11.07.2018-17:33 - (Son Güncelleme: 11.07.2018-17:28) Tavuk Köftesi Tarifi

Dana-kuzu karışık kıyma yerine tavuk göğüs etinden elde edeceğiniz yağsız tavuk kıyması ile hazırlayabileceğiniz baharatlı köfteler oldukça lezzetli.İşte tavuk köftesi tarifi haberimizde...

MALZEMELER

600 gram

kemiksiz fileto tavuk göğsü

1 adet

büyük boy kuru soğan

4 yemek kaşığı

galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)

1 adet

yumurta

1/4 demet

nane

1/4 demet

maydanoz

1/2 tatlı kaşığı

kimyon

1 tatlı kaşığı

kekik

1 çay kaşığı

tuz

1/2 çay kaşığı

karabiber

Köfteleri hazırlamak için:

2 yemek kaşığı

zeytinyağı

PÜF NOKTASI

Kemiksiz tavuk göğüs etinden yapılan tavuk köfteleri, oldukça yağsız olduğu için köftelere şekil vermeden önce ellerinizi zeytinyağına bulayın, pişirme esnasında ayrıca zeytinyağı kullanmayın. Aksi takdirde köftelere şekil vermek zorlaşacak ve pişirme aşamasında yapışacaktır.

Pişirme Önerisi

Yağlı kağıt üzerinde fırında da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kemiksiz fileto tavuk göğüs etini küçük parçalar halinde doğradıktan sonra bir mutfak robotunda kıyma haline getirin. Arzuya göre keskin bıçaklar ya da zırh yardımıyla satır kıyması haline getirin.

Hazır durumda olan kıyma harcını derin bir karıştırma kabına alın. Yumurta, galeta unu, kimyon, kekik, tuz ve karabiberi köfte harcına katın.

Kuru soğanı iri parçalar halinde kesin. Nane, maydanoz ve kişnişi iri parçalar halinde doğradıktan sonra tüm doğranmış malzemeleri mutfak robotunda çektikten sonra karıştırma kabına alın.

Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle şekil verdikten sonra yassı şeklini verin. Vaktiniz var ise bu aşamada hazırladığınız köfteleri buzdolabında 20 dakika kadar bekletin.

Döküm ya da yağsız tavayı yüksek ateşte kızdırın. Hazırladığınız köfteleri arkalı önlü ters çevirip, renk alana kadar kızartın. Arzu ettiğiniz garnitürler eşliğinde sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal