Son Dakika Coronavirüs Haberleri Korona Yaz 8119'a Gönder 10 ₺ Bağışta Bulun

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır

Et yemeklerinin yanına en çok yakışan ve sofraların vazgeçilmezi olan pirinç pilavını tane tane yapmak için dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Peki, tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır

Et yemeklerinin yanına en çok yakışan ve sofraların vazgeçilmezi olan pirinç pilavını tane tane yapmak için dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Peki, tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve sıvı yağı geniş bir teflon tencere içerisine alın. Arpa şehriyeyi üzerine ekleyip kısık ateşte kavurun. Pirinçleri ise soğuk suyun içerisinde güzelce yıkadıktan sonra arpa şehriyelerle birlikte güzelce kavurun. Pilavın tane tane olması için esmer şekeri ve limonun suyunu ilave edin. Limon aynı zamanda pilavınızın daha beyaz olmasını sağlar. Son olarak tavuk suyunu ve tuzunu ilave ederek ağzını kapatın ve 10-12 dakika kadar pişirin. Pilav suyunu çektikten sonra kapağını hiç açmayın. Pişen pilavı ocaktan alıp bir bez ile sardıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz...

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR