Süt ile Hazırlanan Nogay Çayı

Kış gelince elinden bitki çaylarını, sıcak içecekleri düşürmeyenlerdenseniz bugün, belki de şu ana dek hiç bilmediğiniz efsane bir lezzetle tanıştıracağız sizi Nogay çayı! Tatar çayı olarakta bilinen bu çay bir çok hastalığa şifa.

04.02.2020-09:29 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-09:30)

Nogay çayı, grip, nezle gibi birçok kış hastalığının iyileşme sürecini hızlandırıyor.Ve bunların yanı sıra Nogay çayı faydalarını öğrenince daha çok tüketmek isteyeceksiniz.

Lezzetli bir içecek olduğu için, hatta çorba olarak bile tüketildiğinden özelikle bu soğuk kış günlerinde yeni favoriniz olacağı kesin.

Nogay çayı nasıl yapılır?

Bildiğimiz tüm çaylardan farklı bir şekilde hazırlanan nogay çayı tarifi temel olarak şöyle:

Nogay çayı tarifi için gerekli malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı kadar ya da 1 poşet siyah çay
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 - 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Tuz-karabiber (Dilerseniz çok az muskat da ilave edebilirsiniz)

Nogay çayı tarifi nasıl yapılır?

1 su bardağı sütü orta boy bir tencereye aktarın ve kaynatın. Ardından içine poşet çayı ya da 1 yemek kaşığı kadar siyah çayı ekleyin. Bu şekilde birkaç dakika daha kaynatın ve çayın rengini ve lezzetini suya vermesini sağlayın. Ardından içine sütü yavaş yavaş, kesilmesine izin vermeden karıştırarak ilave edin. Karışımın yeniden kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra karışımı ocaktan alın, eğer poşet çay değil de taneli siyah çay kullandıysanız bu aşamada süzgeçle karışımın içindeki çay parçalarını kenara alın ve sütle demlenen çayınızı bir kase ya da kupaya aktarın. Üzerine 1 çay kaşığı kadar tereyağını ilave edip karıştırın. Son olarak karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak sıcak servis edin. İşte bu kadar!

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal