Sürekli Yorgun Hissetmenizin Nedenleri

Kendinizi sürekli halsiz ve yorgun hissediyorsanız bunun birkaç nedeni olabilir. Farkına varmadığınız ufak detaylar mental ve fiziksel olarak sizi tüketiyor olabilir.

07.02.2019-15:01 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-15:01) Sürekli Yorgun Hissetmenizin Nedenleri

Kendinizi sürekli halsiz ve yorgun  hissediyorsanız bunun birkaç nedeni olabilir. Farkına varmadığınız ufak detaylar mental ve fiziksel olarak sizi tüketiyor olabilir. İşte detaylar...

Yorgunken antrenman yapmamak

Enerjinizi harcamamak için egzersiz yapmamanız, sandığınız gibi sizi iyi hissettirmeyebilir. University of Georgia'da yapılan bir araştırmaya göre, haftada en az 3 kere 20 minimum 20 dakika antrenman yapan insanlar kendilerini sonraki 6 hafta boyunca daha enerjik hissediyor. Düzenli egzersiz yapmak enerjide ve güçte artış yaratırken, kardiyovasküler sistemin daha verimli çalışmasını sağlıyor. Antrenman yapmaya üşendiğiniz günlerde en azından kısa yürüyüşler yapmalısınız.

Abur cubur tüketmek

Basit karbonhidratlar ve şeker ile dolu yiyeceklerin sürekli tüketilmesi glisemik endeksini yükseltir. Bunun sonucunda da kan şekeri dengeniz bozulur. Kan şekerinin yükselmesi ise tükenmişlik hissi yaşamanıza yol açar. Kan şekerini dengeli tutmanız için öğünlerinizde protein ile tam tahıllları birleştirmenizde yarar var.

Tatil günlerinde çalışmak

Bu tarz işkolik davranışlar hem bedeninizi hem de zihninizi yoracak ve tatil dönüşü yeterli enerjiye sahip olmayacaksınız. Sonuç olarak hem yaratıcılığınız hem de üretkenliğiniz düşmüş olacak.

Uykudan önce alkol tüketmek

Rahat bir uyku çekmek için biraz alkol almak size mantıklı gibi gelebilir. Ancak alkol merkezi sinir sistemini baskılayarak uykunun istikrarını bozar. Alkol aldığınız zaman, geceleri saçma saatlerde aniden uyanabilirsiniz. Uykudan en az 3-4 saat öncesinde tüketmeniz gerekir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal