Portakal Reçeli Tarifi

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri kuşkusuz portakal. Kışın kahvaltıda yemek için lezzetli bir portakal reçeli yapmaya ne dersiniz?

Portakal Reçeli Tarifi

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri kuşkusuz portakal. Kışın kahvaltıda yemek için lezzetli bir portakal reçeli yapmaya ne dersiniz? İşte portakal reçeli tarifi...

Portakal reçeli için gerekli malzemeler:

- 6 tane portakal

- 6 su bardağı şeker

- Yarım limon suyu

- 1 paket vanilya

Yapılışı:

-İlk olarak portakalları sirkeli suda bekletin ve iyice yıkayın.

-Portakalların tepelerini keserek tencerenin içerisine yerleştirin.

-Portakalların acısının çıkması için 4 tur tencerenin içerisinde 8 er dakika olmak üzere sularını değiştirerek kaynatın. Bu işlemden sonra portakalların acısını çıkartmış olacaksınız.

-Portakallar istenilen kıvama geldikten sonra küp küp doğrayın.

-Doğramış olduğunuz portakalları tencereye atıp, üzerine vermiş olduğumuz ölçülerdeki şekeri ilave edin.

-Şekerle beraber tencereye almış olduğunuz portakalları 45 dk boyunca bu şekilde kaynatın.

-Ocaktan almadan 5 dk önce içerisine limon suyu ilave edin.

-Ocaktan aldıktan sonra içerisine 1 paket vanilya ilave edip ılımaya başladığında kavanozlara koyabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri