Sürekli Yorgun Hissediyorsanız Dikkat!

Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız ve sabahları uyandığınızda halsiz oluyorsanız, bunun altında başka sebepler olabilir. Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Rejeneratif Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Aşkın Nasırcılar, bu konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

12.02.2019-12:16 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-12:07) Sürekli Yorgun Hissediyorsanız Dikkat!

Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız ve sabahları uyandığınızda halsiz oluyorsanız, bunun altında başka sebepler olabilir. Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Rejeneratif Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Aşkın Nasırcılar, bu konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Uyunan Oda Karanlık ve Serin Olmalı

Doktorların yetişkin hastalarda en sık karşılaştığı sorunun yorgunluk olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Aşkın Nasırcılar, "Yorgunluk şikayetlerinde genellikle yeterli ve kaliteli uyku almanın önemini vurgulamak, hastalara yeterli desteği sağlıyor." dedi. Kaliteli uykunun basit birkaç yolla kazanılabileceğini belirten Nasırcılar, "Kafein gibi uyarıcıların miktarını azaltmak; tablet, dizüstü bilgisayar ve telefon gibi elektronik cihazları uyku odasının dışında tutmak; uyunan odanın karanlık ve serin olması, kaliteli bir uyku için ön koşullardır. Ayrıca güne dinç başlamak için 8 saatlik uyku düzeni rutinine mümkün olduğu kadar bağlı kalmalıyız." diye belirtti.

Sebebi Tespit Edilmeli

Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Rejeneratif Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Aşkın Nasırcılar, "Kaliteli uyku uyumak ve dinlenmek için gerekli zamanı ayırmanıza rağmen hala yorgun hissediyorsanız, öncelikle sebebinin tespit edilmesi gerekiyor." dedi.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal