Stor Perdeleri Temizlemek İçin Tavsiyeler

Stor perdeler kullanışlı olmaları ve fazla yer kaplamaması nedeniyle çok sık tercih edilirler. Ancak stor perdeler ne kadar pratik olsalar da temizlemesi zor gözükebilir. Peki stor perdeler nasıl temizlenir?

10.01.2019-17:11 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-17:07) Stor Perdeleri Temizlemek İçin Tavsiyeler

Stor perdeler kullanışlı olmaları ve fazla yer kaplamaması nedeniyle çok sık tercih edilirler. Ancak stor perdeler ne kadar pratik olsalar da temizlemesi zor gözükebilir. Peki stor perdeler nasıl temizlenir? İşte stor perde temizleme yöntemleri...

1. Kuru temizlemeye verin

Stor perdenizin yıkanabilir olduğundan mutlaka emin olun ve satın aldığınız yerden yıkanıp, yıkanmadığı hakkında bilgi alın. Katlamalı perdeniz tafta, viskon ya da ipek türünde bir kumaşa sahipse, kuru temizlemeye vermeniz bu noktada önemli.

2. Süpürge ile tozunu alın

Eğer her gün elektrik süpürgesi ile perdenizin tozunu alırsanız, katlamalı perdeler daha geç kirlenirler.

3. Makinede yıkamayı deneyin

Eğer perdeniz yıkanabilir kumaştan yapılmış ise çamaşır makinesinde 30 derecede yıkayabilirsiniz. Bu noktada perdelerinizi çamaşırlar olmadan, ayrı bir şekilde yıkamalısınız ve canlılığını koruyabilmesi için kesinlikle ağartıcı kullanmayın. Katlamalı perdeniz tülden yapılmışsa, bir yıkama torbası içine yerleştirerek çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.

4. Yerinde kurutun

Stor tül perdeyi kurutmadan mutlaka yerine asın ve astığınız yerde kurumasına özen gösterin. Bu hem perdenizin fazla yıpranmasına engel olur, hem de işinizi kolaylaştırır. Diğer kumaş türünde olan stor perdeleri, üzerlerindeki kullanma talimatlarına uyarak kurutun. Tercih edilen ve önerilen, perdelerinizi düşük ısıda ütüleyerek nemini alın ve sonra yerine asın.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal