Çocuklara Paylaşmayı Öğretecek Yollar

Çocuklara paylaşmayı erken yaşta öğretmek çok önemlidir. Ancak çocuklar bazen bu konuda hiç uzlaşmacı olmazlar. Ailelere çocuklarına paylaşmayı öğretecek bazı önerilerimiz var.

10.01.2019-16:59 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-16:55) Çocuklara Paylaşmayı Öğretecek Yollar

Çocuklara paylaşmayı erken yaşta öğretmek çok önemlidir. Ancak çocuklar bazen bu konuda hiç uzlaşmacı olmazlar. Ailelere çocuklarına paylaşmayı öğretecek bazı önerilerimiz var. İşte detaylar..

1. Onlara seçenek sunun

Bazı oyuncaklarını bir arkadaşı ile paylaşmak isteyip istemediğini sorun ya da öğle yemeğini kardeşi ile. Eğer hayır der ise, neden paylaşmaya istekli olmaları gerektiğini onlara açıklayın. Eğer evet derse, verdikleri bu güzel karar için onları övmeyi ihmal etmeyin.

2. Paylaşmak için tamamen gözden çıkarması gerekmediğini bilsin

Çocuğunuz paylaşmanın geçici bir durum olduğunun bilincinde olmalı. Paylaşmak bir arkadaşınızın sizin olanı ödünç almasına izin vermektir. Paylaştığı oyuncak eninde sonunda ona geri dönecektir. Eğer bunu bilirse, paylaşma konusunda daha ılımlı olabilir.

3. Çocuğunuzla iyi ilişkiler kurun

Araştırmalara göre, ebeveynleri ile daha yakın olan çocuklar paylaşıma da daha açık oluyorlar. Yeterince sevgi ve ilgi gördükleri için objelere daha az anlam yüklüyorlar ve manevi olarak da aldıkları kadar vermek istiyorlar.

4. Sadece kendilerine ayıracakları oyuncakları olsun

Herkesin favori oyuncakları vardır ve çocuğunuz eğer bunları paylaşmak istemez ise, onu zorlamamalısınız. Çocuğunuz özel olan oyuncaklarını ortadan kaldırma özgürlüğüne sahip olmalıdır.

5. Kendileri ile paylaşılsın istiyorlarsa, paylaşmayı öğrenmeleri gerektiğini öğretin

Eğer kendisi oyuncaklarını paylaşır ise, arkadaşında gördüğü ve sevdiği oyuncakları da arkadaşları onunla paylaşacaklardır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal