Sonbahar'da Çiçeklere Nasıl Bakılır? Sulama Sıklığı Ne Olmalı?

Sonbahar ve kış mevsimlerinde bahçe çiçeklerinin bakım rutini değişebilir. Çiçeklerin kurumaması ve böceklenmemesi için yapmanız gereken şeyleri içeriğimizde derledik. İşte çiçek bakımında sonbahar değişimleri.

02.09.2019-14:18 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-14:09) Sonbahar'da Çiçeklere Nasıl Bakılır? Sulama Sıklığı Ne Olmalı?

Sonbahar- Kış mevsimlerinde yaza oranla çiçekler kurumaya yüz tutar ve canlılıklarını kaybeder. Bir süre sonra bahçenizin canlılığını kaybetmemesi adına bazı pratik bakım önerilerini sizin için derledik.

SONBAHARDA ÇİÇEK BAKIMI 

- Kış mevsimlerinde yaz aylarına göre sulamayı azaltmanız gerekebilir. Bitkinin su ihtiyacına özen göstererek sulama yapınız. Yalnızca çatıda ya da kapalı ortamlarda kalan saksı bitkilerinin sulamalarını düzgün bir şekilde yapmalısınız.

Kışın tüm bitkilerin dinlenme ayıdır. Bu  sebeple gübreleme yapmanız onlara faydadan çok zarar verebilir. Fakat orta boylu bitkilerde ocak – şubat ayı arasında sağlamlığını yükseltmek için gübre verilebilir.

Kış aylarında ilaçlama yapılmamalıdır. Fakat baharda oalbilecek hastalıklara karşı önlem almak adına yaprak döken ağaçlara ilaçlama yapılabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal