Soğuktan Kuruyan Ciltlere Yumurta Maskesi

Kendinizle ilgilenmek, biraz da cilt sağlığınıza dikkat edip, yüz bakımı yapmak istediğinizde siz de evdeki malzemelerle yüzünüze hemen yüz maskesi hazırlayın. Kuru ciltler yoğun nemlendirme ile cilt sağlığını korur mu? Kuru ciltler nasıl bir maske ile cildini nemlendirir? İşte merak ettiğiniz soruların cevabı

20.04.2019-10:05 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-09:45) Soğuktan Kuruyan Ciltlere Yumurta Maskesi

Eğer kuru bir cildiniz varsa bilhassa soğuk havalarda cildiniz pul pul dökülmeye, kolayca çatlamaya başlıyorsa, tüm bunlar sebebiyle de yumuşak değil sert yapılı bir cildiniz varsabu tarif tam size göre. Hemen hemen her evde bulunan malzemelerle yapacağınız 2 malzemeli basit bir karışımla yüz maskesi yapabilrisiniz. 

KURU CİLTLER İÇİN MASKE

Malzemeler:

1 adet yumurtanın sarısı
1-2 çay kaşığı bal

Not: Eğer sivilce sorunu yaşıyorsanız bu karışıma 1-2 tatlı kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyu da ilave edebilirsiniz.

Yapılışı:

Yumurtanın sarısı ve akını birbirinden dikkatlice ayırın. Sarısını küçük bir kaseye alıp içine balı ekleyip karıştırın ve işte bu kadar! Macun kıvamına gelen karışımı makyaj kalıntıları ve kirden temizlediğiniz cildinize çok bastırmadan sürün ve bu şekilde en az 20 dakika dinlendirin. Sonra ılık suyla durulayın. Durularken parmak uçlarınızla dairesel hareketler yaparak, bastırmadan temizlemeye özen gösterin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal