Simit ve Gevrek Arasındaki Fark Nedir?

Son zamanlarda gündem olan simit ve gevreğin aynı şey olduğunu söyleyenleri yanlışlayan ve simit ile gevreğin farkını anlatan bir yazı yazdık.

25.10.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-12:06)

Simit ve gevrek aynı şey değildir. Pişirme teknikleri ve içerikleri açısından farklıdır. İşte, simit ve gevrek arasındaki farklar…

SİMİT VE GEVREK AYNI ŞEY MİDİR?

Biçimleri ve üstündeki susam haricinde hiçbir şeyi birbirine benzemeyen iki değişik yiyeceğin karşılaştırmasıdır bu. Simit yapmayı arzu eden kişiler; süt, su, yağ, tuz, şeker, maya karışımını un ile yoğurup hamurunu elde eder, halka yapar, susamları üstüne yapıştırır ve fırına atar. Son 20-25 senedir İzmir’dekine benzetmek sebebiyle bu susam yapıştırma aşamasında su yerine pekmezli su kullanmaya başlandı. Gevrek yapmayı arzu eden insan ise su, yağ, tuz, nohut mayası karışımını unla yoğurur, halka olarak açar, kaynayan pekmeze koyar ve 7-8 dakika pişirir. Pişmiş halkaları kevgirle dışarı çıkarır, susama bular, fırına koyar ve 30 dakika kızartır.Yani haşlayarak pişirilen ve ardından fırında kızartılan farklı bir yiyecektir gevrek. Özetle; gevrek, süt veya şeker barındırmaz ve nohut mayası ile yapılır. Fırında pişirilmez, pekmezde haşlanarak pişirilir. Birbirinden farklıdırlar.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal