Sezaryen Öncesi Yapılması Gereken Hazırlıklar

Her ameliyat gibi sezaryen öncesinde de bazı hazırlıklar yapılması gerekir. Kişi ameliyat sonrası gerekli olan malzemeleri önceden hazırlamalı ve hastaneye hazırlıklı gitmelidir. Peki nedir bu hazırlıklar?

04.02.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-09:14) Sezaryen Öncesi Yapılması Gereken Hazırlıklar

Her ameliyat gibi sezaryen öncesinde de bazı hazırlıklar yapılması gerekir. Kişi ameliyat sonrası gerekli olan malzemeleri önceden hazırlamalı ve hastaneye hazırlıklı gitmelidir. Peki nedir bu hazırlıklar? İşte detaylar...

Anne adayı ameliyata geldiğinde ameliyat öncesinde ameliyata hazır mı değil mi bunu anlamak için bir takım tetkikler yapılmaktadır. Tetkik sonuçları istenildiği gibi çıkar ise anne adayı ameliyata alınır. Bu hazırlıklar önceden ameliyat günü belli olan kişiler için kolaydır kişiler hastanelere hazırlıklı gelirler.

Hastaneye gitmeden önce yapılması gereken hazırlıklar:

- Hastaneye gitmeden önce duş almak gerekir.

- Sezaryenden aşağı yukarı bir hafta önce kişisel bakımlarını yaptırmalıdır.

- Sürekli olarak kullanması gereken ilaçları var ise şayet bu ilaçlarını yanına almalıdır. (hiper tansiyon, diyabet, guatr, astım ) Alınmamışsa hemşireye mutlaka söylenmelidir.

- Doğum çantasını yanınıza almayı unutmayın.

- Gerekli evrakları mytlaka yanınıza almalısınız.

- Ameliyata gitmeden evvel ameliyata sabah girecekseniz gece 12 den sonra hiçbir şey yememelisiniz.

- Ameliyattan bir gün önce her hangi bir ilaç alımı yapmamalısınız almanız gereken ilacınız var ise mutlaka doktora danışmanız gerekir.

- Kanı sulandırıcı ilaç alıyorsanız eğer ameliyattan birkaç gün evvel bunu doktorunuz mutlaka bilmeli ve buna göre önlem almalıdır.

Ameliyattan kaç saat önce yemek tenmeli?

Her türlü ameliyatta hastaya narkoz verildiğinden operasyon öncesi hastanın en az 8 saat açlığı bulunmalıdır. Ayrıca bağırsaklarda şişlik oluşturabilecek yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal