Gebe Kadınlar Nasıl Beslenmelidir?

Gebelik döneminde ne kadar yemek yenildiği değil, ne yenildiği önemlidir. Doğru beslenme bebeğin gelişim sürecini olumdu yönde etkiler. Peki gebelikte ne yenmelidir?

04.02.2019-08:57 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-08:51) Gebe Kadınlar Nasıl Beslenmelidir?

Gebelik döneminde ne kadar yemek yenildiği değil, ne yenildiği önemlidir. Doğru beslenme bebeğin gelişim sürecini olumdu yönde etkiler. Peki gebelikte ne yenmelidir? İşte detaylar...

Günlük enerji ihtiyacı kişisel olarak değişim gösterir ve hamilelikte artması gerekir. Ancak bu sınırsız yemek veya iki kişilik yemek anlamına gelmez. Hamileler için günlük 2500- 2700 arası kalori önerilmektedir. Bunun çeşitli yiyecek kaynaklarında gelmesi gerekir.

0-3 Aylar

0 - 3 ay arası günlük 100 kalorilik bir artış bu ihtiyacı karşılamaya yeterli olacaktır. Birçok önemli vitamin, mineral ve nutrientler hamilelik öncesine göre bu dönemde daha fazla önem taşır. Özellikle besin değeri yüksek gıdalar tüketmek, proteinden ve kalsiyumdan zenginden beslenmek gerekliliği artar. Folik asit annenin kan volümünü artırmak ve bebeği nöral tüp deformasyonlarına karşı korumak için gereklidir. Mide bulantılarını engellemek için soğuk ve kokusuz yiyecekler tercih etmek gerekir. Özelikle zencefil çayı bu dönemde ki bulantı şikâyetlerinin giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca kafein alımının da kontrol altına alınması mide yanmalarını kontrol altına almaya yardımcı olacaktır.

3-6 Aylar

Kansızlık hamilelikte görülen en yaygın problemlerden biridir. Dolayısıyla bu dönemde demir bakımından zengin beslenmeniz önerilir. Düşük kaloriden kaçınılmalıdır unutmayın annenin yağ depoları bebek için çok büyük önem taşır. Düşük kalorili beslenmeler kanda keton oranın artmasına ve bebekte zekâ geriliklerine sebep olabilmektedir. Proteinden, liften, kalsiyumdan ve kompleks karbonhidratlardan zengin besin değeri yüksek gıdalardan oluşan beslenmeniz bu dönemde bebeğin gelişimi açıısndan oldukça önemlidir.

6-9 Aylar

Diğer dönemlerde olduğu gibi sağlıklı beslenmeye devam edilmelidir. Sebze ve meyveler lif, vitamin ve mineral depolarıdır. C vitamininden zengin olup bebeğinizin ve sizin diş ve diğer dokularınızın daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. C vitamini aynı zamanda yaraların iyileşmesini hızlandıracağı gibi demirinde emilimini artırır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal