Selanik Baklavası Tarifi
Türkiye'nin milli tatlısı baklavayı Selanik usulüyle tarçınlı denediniz mi ? Balkanların kalbinden çıkan Selanik baklavasını deneyebilirsiniz.
Selanik Baklavası Tarifi
Tarçının muhteşem tadını baklavada denediniz mi? Üstelik Selanik mutfağını sofranıza katabilirsiniz. İşte, Selanik baklavası tarifi...
MALZEMELER
1 kg tuzsuz baklava yufkası
850 gr ceviz içi
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
5~6 karanfil
375 gr tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
ŞURUP İÇİN
1 kg tozşeker
3 su bardağı su
1 limonun suyu
NASIL YAPILIR ?
Şurup yapmak amacıyla sos tenceresinde şekerli suyu kaynatın. Limon suyunu katıp bir taşım daha kaynatın. Şurubu ocaktan kaldırıp soğumaya bırakın. Bir su bardağı şeker, tarçın, karanfil ve ceviz içini bir kasede karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üstüne kaldırıp baklavayı hazırlayacağınız tepsinin ebatında açın. Cevizli karışımın dokuzda birini dökün. Kalan yufkalara da iç malzeme sonlana dek (toplam dokuz kat olacak biçimde) aynı yöntemi uygulayın.
Yufkaların üstüne büyük baklava dilimi biçiminde kesip kızgın tereyağını azar azar üstüne dökün. Orta sıcaklıktaki fırında üstlerine kızarıncaya pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üstüne dökün. Soğuyunca dilimleyip servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.