Sağlık ve Lezzet Adına! Kabak Graten Tarifi!

Sağlıklı bir yemek tarifi isteyenlere bu eşşiz lezzeti önermekteyiz. Diyet yemeği olarak da bilinen bu tarif hem miğdenizi bayram ettirecek hem de sağlığınızdan ödün vermeyecek. Mutfaklarınıza muazzam bir dokunuş, kabak graten tarifi

09.12.2019-09:04 - (Son Güncelleme: 09.12.2019-08:52)

Mutfaklarınıza muazzam bir dokunuş, kabak graten tarifi. Sağlıklı bir yemek tarifi isteyenlere bu eşşiz lezzeti önermekteyiz. Diyet yemeği olarak da bilinen bu tarif hem miğdenizi bayram ettirecek hem de sağlığınızdan ödün vermeyecek. 

MALZEMELER

3 adet kabak
200 gram beyaz peynir
Bir avuç dereotu
Bir yemek kaşığı un
Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bir su bardağı süt
20 gram tereyağı

YAPILIŞI

Kabakları yıkandıktan sonra halka halka doğrayın. Kullanacağınız borcamı zeytinyağlayın. Kabakları borcamın içine kar kat dizin. Önceden sıcaklaştırılmış 180 derece fırında kabakları pişirin. Bu işlemin ardından beşamel sosunu hazırlayacağız. Bunun için teflon tavada tereyağını eritin ve içine unu ekleyin. Unu kısa bir süre kavurduktan sonra sütü koyun. Süt kaynayınca peynirleri de ekleyip karıştırın. Beşamel sosa göz kararı tuzu ekleyin. Fırından çıkardığınız kabağın üzerine beşamel sosu ilave edin ve fırında 15 dakika daha pişirin. Kabak grateni fırından çıkarınca üzerine doğranmış dereotu koyarak servis yapın.

Şimdiden afiyet olsun

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal