Saçlarınızı Soğuk Havaya Hazırlamak İçin İpuçları

Kış mevsiminin soğuk havasına karşı cildinizi korumanın yanı sıra saçlarınızın da ekstra bir korumaya ihtiyacı vardır.

03.12.2018-15:59 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-15:55) Saçlarınızı Soğuk Havaya Hazırlamak İçin İpuçları

Kış mevsiminin soğuk havasına karşı cildinizi korumanın yanı sıra saçlarınızın da ekstra bir korumaya ihtiyacı vardır. Soğuk hava cildinizi etkilediği gibi saçlarınızı da olumsuz bir şekilde engelleyebilir. Saçlarınızı kışa hazırlamak için birkaç ipucu:

Nem: Soğuk hava cildinizi nasıl kurutuyorsa saçlarınızda da aynı etkiyi bırakıyor. Bu yüzden saçlarınıza nem maskesi yapma alışkanlığı edinmenizde fayda var. Bu adım saç tellerinizin kabarmasının önüne geçecektir.

Sağlıklı Uçlar: Düzenli bir şekilde saç kırıklarınızı aldırmak daha dayanıklı ve güçlü saçlara sahip olmanın ilk kuralıdır. Saç kırıklarınızı düzenli bir şekilde aldırın.

Sıcak Şekillendirme: Havanın soğuduğu kış aylarında saçlar nemini kaybederken sizin de saça zarar verecek yöntemlerden uzaklaşmanızda fayda var. Yüksek ısıyla saçları şekillendirmek bu yöntemlerin başında geliyor. Saçlarınızı kurutmak dışında yüksek ısıya maruz bırakmamaya gayret gösterin.

Masaj: Yalnızca birkaç dakika saç diplerinize masaj yaparak saçlarınızı sağlamlaştırabilirsiniz. Saç masajı kan dolaşımını yükselterek saçların daha iyi beslenmesine neden olurken cildin doğal yağ üretimini hızlandırıp saçlara daha iyi nem akışını sağlar.

Yağ Hapsi: Saçlarınıza yağ bakımı yapmanın birçok önemli faydası olduğu bilinmekte. Nemli ya da kuru saça uygulayacağınız yağ, saçtaki nemi hapsederken soğuk havaların etkilerine karşı saç tellerini korur.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal