Saçları Her gün Yıkamak Saçınızı Kokutabilir

Saçlarınızın kokusu kendinize kadar gelip sizi rahatsız ediyorsa dikkat. Kokuyu önlemek için her gün yıkasanız bile kokudan kurtulamıyorsanız belki de nedeni her gün yıkamanız olabilir. Peki saçları temiz tutmak ve kokuyu gidermek için ne yapmak gerekir?

29.07.2019-09:50 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-09:38) Saçları Her gün Yıkamak Saçınızı Kokutabilir

Hava koşulları, yıkanılan saçın iyi kurutulmaması, güneşe fazla maruz kalma ve terleme, kullanılan saç bakım ürünleri gibi nedenler saç tepesi kokusunu ortaya çıkarabilir.

SAÇLARINIZI HER GÜN YIKAMAYIN  

Saçlarınızı sık sık hatta hergün yıkasanız da saç derinizde koku sorununu yaşayabilirsiniz. Sabah yıkayıp çıktığınız saçın daha akşam olmadan kötü kokması sağlık sorunlarına işaret edebilir. Hatta hergün yıkanan saçta bu sorun daha fazla artabilir.

SAÇ DİBİ KOKUSU NASIL ÖNLENİR?

-Limon ve sirke kullanımı saç derisindeki kötü kokulardan doğal bir biçimde kurtulmuş olursunuz. İki adet limon suyunu bir bardak suya sıktıktan sorna, saç derinize sürürek bekleyin ve yıkayın.

-Elma sirkesi de saçı doğal bir yöntemle temizler. İki bardak suya yarım bardak elma sirkesi katın birkaç dakika bekleyip sonra saçlarınızı soğuk su ile durulayın.

-Saçları günde birkaç defa özenle taramak saçların sağlıklı olmasına ve derideki fazla kirin temizlenmesine destek olmaktadır.

-Saçlarınıza  hoş kokulu durulanmayan bir bakım ürünü de sürebilirsiniz.

 -Zeytinyağı da bitkisel yağ asitleri içerdiğinden  bu asitler saçlarda kötü kokuya neden olan oluşumları etkisiz hale getirir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal