Saç Sağlığı İçin Bu Besinleri Tüketin

Yetersiz beslenerek zayıflamak, sadece vücut sağlığı için değil saç sağlığı içinde oldukça tehlikeli. Yanlış yapılan diyetler saç kayıplarına da yol açıyor. Diyet ve Beslenme Uzmanı Orçun Kürüm, sağlıklı saçlar için tüketilmesi gereken besinleri anlattı.

01.02.2019-17:20 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-17:15) Saç Sağlığı İçin Bu Besinleri Tüketin

Yetersiz beslenerek zayıflamak, sadece vücut sağlığı için değil saç sağlığı içinde oldukça tehlikeli. Yanlış yapılan diyetler saç kayıplarına da yol açıyor. Diyet ve Beslenme Uzmanı Orçun Kürüm, sağlıklı saçlar için tüketilmesi gereken besinleri anlattı. İşte detaylar...

Somon: En kaliteli omega-3 kaynaklarından biri olan somon, sadece kalp sağlığını değil aynı zamanda saç sağlığını da destekleyerek saç derisinin elastikiyeti ve yumuşaklığını artırıyor.

Yumurta: Çok iyi bir protein kaynağı olan yumurta içinde çinko, selenyum, demir ve kükürt bulunur. Özellikle demir saç köklerine oksijen taşıyan hücrelere yardım eder.

Badem: Badem, fındık, kaju fıstığı ve ceviz saçlar için faydalı olan kuruyemiş çeşitleridir. Badem, saçların parlak, sağlıklı, nemli olmasını sağlar ve saç derisinin sağlığının korunmasında önemli bir rol oynar.

Yoğurt: Saç sağlığı ve oluşumu için faydalı proteinler içerir. Ayrıca B5 vitamini D vitamini de içeren yoğurt gibi diğer süt ürünleri ve peynir çeşitlerinin de saç sağlığı için olumlu etkileri vardır.

Havuç: Saç derisini koruyan A vitamini içeren havuç, sağlıklı saç kökleri için tüketilebilir. Saç derisinin sağlıklı olması saçın uzaması, parlak ve dayanıklı olması açısından önemlidir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal