Robotta Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi

Çiğ köfteyi hepimiz çok sever ve yeriz. Evde bir usta yoksa ancak dışarıda yiyebiliriz. Ancak artık evde kolayca yapmak mümkün.

02.12.2019-16:29 - (Son Güncelleme: 02.12.2019-16:28)

Evde robot kullanarak kısa zamanda çiğ köfte yapabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz. İşte, robotta çiğ köfte tarifi…

MALZEMELER

2 su bardağı çiğ köftelik ince bulgur

2 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı domates ya da biber salçası

1 soğan

2 yumurta

2 fincanı zeytinyağı

1 fincanı isot

1 fincanı pul biber

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 adet limonun suyu

NASIL YAPILIR?

İlk olarak bulgurla işe başlayın. Bulgura sıcak suyu katın ve üstünü kapatın. 10 dakika bulgurun suyu çekmesi ve yumuşaması için bekletin. Suyu çeken ve yumuşayan bulgura, ince rendelediğiniz soğanı, salçayı, isotu, pulbiberi, nar ekşisini, tuzu ve limonun suyunu katın. Pul biber, isot ve tuz oranını damak lezzetinize göre azaltabilir ya da artırabilirsiniz. Karıştırdığınız bütün malzemeleri robota atın ve en düşük hızda 10 dakika kadar çalıştırın. Robotta bütün malzemeler karışırken, siz de son malzemeyi hazırlayabilirsiniz. Bir tavada yağı kızdırırken, bir yandan da yumurtayı güzelce köpürene dek çırpın. Ardından yumurtayı kızgın yağa dökün. Güzelce çırpılmış yumurta ve kızgın yağ birleşince, çok kabarık bir yumurta ortaya çıkacak.  Robotta ortalama 10 dakika karıştırdığınız malzemeler kıvamına gelince sıcak yumurtayı da robottaki malzemelere katın ve karıştırmaya devam edin. Çiğ köftenin kıvamını, elinize azıcık karışımdan alarak kontrol edebilirsiniz. Karıştırma işlemi sonlanınca, çiğ köfteyi geniş bir tabak ya da tepsiye koyun. Çiğ köfte biçimi vererek işlemi tamamlayın. Çiğ köftelerinizi, marul, roka, turp ve limon ile servis yapabilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal