Regliniz Gecikiyorsa Vanilya Tüketin! Vanilyanın Bilinmeyen Faydaları

Kokusuna aşık olduğumuz vanilyanın, mide hastalıklarından adet gecikmelerine kadar bir çok rahatsızlığa iyi geldiğini biliyor musunuz? Vanilya nasıl tüketilmeli? Vanilyanın sağlığa olan faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

28.06.2019-09:50 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-09:28)

Mutfaklarda, pasta yaparken sık sık kullandığımız vanilyanın, kozmetik sektöründe de vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. Kokusu ile bizi mest eden vanilyanın hiç bilinmeyen faydalarını sizler için derledik.

VANİLYANIN BİLİNMEYEN FAYDALARI

-Özellikle kozmetik sektöründe gerek parfüm olarak gerek ruj gibi çeşitli kategorilerde kullanılan vanilya yiyeceklerde de yerini alıyor. Günlük hayatta bir çok yerde kullandığımız vanilya adet gecikmesi problemi yaşayanların kurtarıcısı! Aktarlardan edinebileceğiniz vanilya bitkisinden 100 gram kadar suda kaynatıp içerek hem düzene girmesini sağlayabilir hem de şiddetli regl ağrılarınızın hafiflemesine fayda sağlayabilrsiniz.

-Vanilya mide asidini dengeleyip hazımsızlık sorunu yaşayanların kurtarıcısı niteliğinde! Özellikle yemekten sonra 1 tatlı kaşığı tüketmek iyi gelebilir.

-Vücuda enerji vermesiyle de bildiğimiz vanilya, afrodizyak özelliği ile günlük olarak vücudun ihtiyacı olan enerjiyi temin ediyor. Vücudun bağışıklık direncini arttırarak çeşitli hastalıklara karşı kalkan göevi görüyor.

-Mide kaslarını güçlendirmeye destek olan vanilya sık sık mide bulantısı çekenlerin derdine derman oluyor!

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal