Regl Dönemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kadınlar her ay regl dönemi yaşıyor olsa da bu konuda çok bilgi sahibi değiller. Regl dönemi hakkında her kadının bilmesi gereken 3 temel maddeyi açıklıyoruz.

08.02.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-13:16) Regl Dönemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kadınlar her ay regl dönemi yaşıyor olsa da bu konuda çok bilgi sahibi değiller. Regl dönemi hakkında her kadının bilmesi gereken 3 temel maddeyi açıklıyoruz. İşte detaylar...

İki Regl Arası 28 Gün Olmak Zorunda Değil

28 günde bir olan regl normal kabul edilir. Ancak net bir rakam belirtmek çok da doğru değildir. Uzmanlar, yetişkin bireylerde 21-35 gün, ergenlerde ise 21-45 günde bir regl olmayı normal ve sağlıklı olarak kabul eder. Ayrıca regl dönemleri genellikle 3-5 gün arasında sürer. 2 ile 7 gün arasında süren regl dönemi de sağlıklı kabul edilir. Ancak regliniz bir haftadan fazla sürüyorsa bir uzmana görünmenizde fayda var.

Yumurtlama Dönemini Hesaplamak Kolaydır

Yumurtlama dönemini doğru hesaplamak, özellikle hamile kalmak isteyenler için oldukça önemlidir. Bu dönemi hesaplamak çok kolay. Regl dönemi düzenli olan kadınlar genellikle adetinin 10 ve 14’üncü günleri arasında yumurtlar. Özetle, regl kanamanızın başladığı günden itibaren 10 gün sayarsanız yumurtlama döneminizi basitçe hesaplayabilirsiniz.

Regl Döneminde de Hamile Kalınır

Regl iken hamile kalınır mı sorusu en çok merak edilen konulardan biri. Genellikle periyodik dönemde hamile kalınamayacağı düşünülür. Regl iken hamile kalmak düşük bir ihtimal olsa da yine de mümkün.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal