Her Gün Bir Avuç Zeytin Yiyin

Sadece kahvaltıda değil salatalarda ve atıştırmalıklarda kullandığımız zeytinin sağlığımıza çok faydalı olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, "Sağlığını düşünen her gün bir avuç zeytin yesin" diyor.

08.02.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-09:06) Her Gün Bir Avuç Zeytin Yiyin

Sadece kahvaltıda değil salatalarda ve atıştırmalıklarda kullandığımız zeytinin sağlığımıza çok faydalı olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, "Sağlığını düşünen her gün bir avuç zeytin yesin" diyor. İşte detaylar...

TOK TUTUYOR, KİLO ALDIRMIYOR

Doğru sanılan yanlışlardan biri de zeytinin kilo aldırdığıdır. Sanılanın aksine kilo kontrolüne destek olan zeytin, yüksek posa ve faydalı yağlar içermesi sebebiyle tok kalmayı sağlar.

SADECE KAHVALTILIK DEĞİL

Zeytini kahvaltılarda yiyebileceğiniz gibi gün içinde salatalarınıza, yemeklerinize ve ara öğünlerinizde de kullanabilirsiniz. Ancak tüketim miktarı önemlidir.

TATLI KRİZLERİNİN ENGELLİYOR

Ara öğünlerde tüketildiğinde, kan şekerini dengelemeye ve tok kalmaya yardımcı olur. Bu sayede bir sonraki öğün farkında olmadan daha az besin tüketirsiniz ve tatlı krizleriniz azalır. Ara öğünlerde tuzsuz olması bakımından light ve fit zeytinler tercih etmenizi öneririz.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal