Rasta Nedir?

Genel olarak rasta saç, saçların ince ince örülmesi ve bu örgüleri uzun zamanlar kullanabilmek için mum yardımı ile saç uçlarının yapıştırılmasıdır. Rasta saçlarda bir diğer model saçların örülmeden direkt olarak tutamlara ayrılması ve yine yapıştırılmasıdır.İşte farklı modellerde rasta...

14.07.2018-16:49 - (Son Güncelleme: 14.07.2018-16:35) Rasta  Nedir?

Genel olarak rasta saç, saçların ince ince örülmesi ve bu örgüleri uzun zamanlar kullanabilmek için mum yardımı ile saç uçlarının yapıştırılmasıdır. Rasta saçlarda bir diğer model saçların örülmeden direkt olarak tutamlara ayrılması ve yine yapıştırılmasıdır.İşte farklı modellerde rasta...

RASTA SAÇ MODELLERİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle rastalı saç isteyen kişinin kendi saçlarının belli bir kalınlığı olmalıdır. İnce saçlı kişiler için rasta hem güzel bir görünüm vermeyecek hem de istenildiği gibi olmayacaktır. Bu nedenle kalın telli saçlara sahip kişilerin rastaları çok daha güzel bir görünüme sahip olacaktır. Rastalı saç modelleri, bakımı oldukça zor olan ve herhangi bir bitlenme durumunda geri dönüşü olmayan bir modeldir. Kötü bir durum ile karşılaşıldığında saçların kestirilmesini gerektirebilir. Ayrıca, rastalı saç yapıldıktan sonra saçlar açılmak istenirse bu da mümkün olmayabilir. Mümkün olsa dahi saçların çok fazla zarar görmüş olacağı bilinmelidir.

Rastalı saç yaparken saçların 2 cm'lik parçalara ayrılmasına dikkat edilir. Daha sonra, ayrılan saç tutamları krepelenir ve tekrar iki parçaya ayrılır. Eğer rasta saçlar daha kalın tutamlar halinde isteniyorsa, ayrılması gereken parça kalınlığı 4 cm'e kadar çıkarılabilir. Fakat kalın tutamlara ayrılmış rastalı saç modelleri çok başarılı sonuçlar vermemektedir. Rastalı saça başlanırken, ayrılan ve krepelenen tutamların dibinden düğümler atılır. Bu şekilde saçların açılması ve bozulması engellenir. Daha sonra da rasta saçlara el ile yumuşatılmış reçine sürülür ve rastaların yapımına başlanır. Rasta saç modeli yaklaşık olarak 3-4 gün boyunca devam edebilen bir süreçtir. Bu nedenle kişilerin rastalı saç modeline karar verirken iyice düşünmeleri gerekmektedir.

RASTA SAÇ NEREDE YAPILIR?

Pek çok kuaför ve güzellik salonunun rasta saç modeli yapmadığı bilinmektedir. Bunun nedeni işlemin çok uzun sürmesinden kaynaklanmaktadır. Rasta saçları genellikle özel olarak eğitim almış kişiler kendi stüdyolarında yapmaktadırlar.

RASTA SAÇA BAKIM NASIL OLMALIDIR?

Rasta saç, çok dikkatli bakım isteyen ve özenli olunmayacaksa saçların kaybedilmesine sebebiyet verebilecek kadar özel bir saç modelidir. Bu nedenle rasta saçların bakımına dikkat edilmelidir. Bu konuda söylenebilecek bakım önerileri arasında, saç modelini bozmayacak özel ürünleri vardır. Özellikle, normal saçlar için kullanılan şampuanlar rasta saçlar için uygun değildir. Genel olarak kir ya da toz tutmayan bir saç yapısı olmasına rağmen rasta saçlar da yağlanabilir ve kullanılan şampuanların rasta saçlara özel olarak üretilmiş olması gerekir.

RASTA SAÇ NASIL KULLANILIR?

Rahat bir saç modeli kullanmayı tercih eden kişiler için rasta saçlar oldukça uygundur. Kullanımı kolay olması bir yana herhangi bir şekilde maşa, fön ya da düzleştirici işlemlerine gerek duyulmadığından, pek çok kişi tarafından sevilerek kullanılmaktadır. Bu nedenle de rasta saç kullanımı düşünülenin aksine kolaydır. Kolay bir şekilde yıkanması mümkündür. Günlük kullanımında da kişilere sorun çıkarmamaktadır. İstenildiği gibi saçlar toplanabilir.

 
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal