Bilim İnsanları Açıkladı İdeal İlişkide Yaş Farkı Kaç Olmalı?

ABD'nin Georgia eyaletindeki Atlanta'da bulunan Emory Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı, "İdeal ilişkide yaş aralığı ne olmalı?" sorusundan yola çıkarak bir araştırma başlattı.

14.07.2018-16:15 - (Son Güncelleme: 14.07.2018-16:18) Bilim İnsanları Açıkladı İdeal İlişkide Yaş Farkı Kaç Olmalı?

ABD'nin Georgia eyaletindeki Atlanta'da bulunan Emory Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı, "İdeal ilişkide yaş aralığı ne olmalı?" sorusundan yola çıkarak bir araştırma başlattı.

Araştırmanın amacının çiftler arasındaki yaş farkının ilişkinin süresini etkileyip etkilemediğini ortaya çıkarmak olduğu belirtildi.

Halk arasındaki "Aşkın yaşı yoktur" ya da "Aşkta yaş yalnızca bir sayıdan ibarettir" inancının doğruluk payını gözlemlemek amacıyla yürütülen araştırma kapsamında, 3 bin kişiden toplanan veriler analiz edildi.

Her ne kadar Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi First Lady Brigitte Macron ile aralarındaki 24 yaş farkına rağmen aşkları dolu dizgin devam etse de; istisnaları bir kenara bırakan bilimsel araştırmalara göre aşkın sürdürülebilirliği bakımından yaş önemli bir faktör.

Araştırma kapsamında toplanan veriler ışığında yayınlanan rapora göre, çiftler arasındaki yaş farkı ile ayrılma olasılığı doğru orantılı bir şekilde işliyor.

Aralarında 5 yaş fark bulunan çiftlerin, aynı yaştaki çiftlere kıyasla ayrılma olasılığı yüzde 18 daha fazla.

Çiftler arasında 10 yaş fark varsa, ayrılma olasılığı yüzde 39'a çıkıyor.

Aralarında 20 yaş fark bulunan çiftlerin ayrılma olasılığı yüzde 95.

Aralarında 1 yaş fark bulunan çiftlerin ayrılma olasılığı ise yüzde 3'lerde seyrediyor.

Araştırmayı yürüten bilim insanlarından Hugo Mialon'a göre bu oranlar, diğer nedenler bir kenara bırakılarak, sadece yaşa dayalı yapılan analizlerin sonucunu oluşturuyor. 


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal