Poğaça Tarifi

Kadın günlerinin vazgeçilmez demirbaşlarından biri poğaçalardır. Peki en güzel poğaça nasıl yapılır? İşte size evde pratik ve lezzetli bir şekilde yapılan pofuduk poğaça tarifi...

31.05.2018-16:41 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-16:15) Poğaça Tarifi

Kadın günlerinin vazgeçilmez demirbaşlarından biri poğaçalardır. Peki en güzel poğaça nasıl yapılır? İşte size evde pratik ve lezzetli bir şekilde yapılan pofuduk poğaça tarifi...

MALZEMELER

150 gram

tereyağı

3/4 su bardağı

ılık süt

1 adet

yumurta

1/2 su bardağı

ılık su

1,5 tatlı kaşığı

toz şeker

1 tatlı kaşığı

tuz

1 yemek kaşığı

instant maya

3 - 3,5 su bardağı

un

ÜZERİ İÇİN

1 yemek kaşığı

susam

1 adet

yumurta sarısı

PÜF NOKTASI

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Süt ve suyu ılık kullanmaya dikkat edin. Mayalandırma işlemini eğer soğuk havalarda gerçekleştiriyorsanız fırının içinde de fırın kapalı bir vaziyetteyken yapabilirsiniz.

Pişirme Önerisi

İç malzemelerini patatesli, peynirli, kıymalı ya da dilediğiniz başka malzemelerle hazırladığınız harçlarla doldurarak da pişirebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.

Erittikten sonra birkaç dakika soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra derin bir kabın içerisine ılık süt, yumurta, mayayı, suyun bir kısmı, ertilmiş tereyağı ve şekeri aktarın.

Güzelce karıştırdıktan sonra azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Bu aşamada eğer ihtiyacınız varsa suyun geriye kalanını da ilave edin.  Tuzu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.

Elde ettiğiniz hamuru temiz bir kaba aktarın ve üzerini streç film ile hava almayacak şekilde güzelce kapatın. 1 saat kadar oda sıcaklığında mayalandırın.

Mayalanan poğaçaları dilediğiniz iç harcı koyarak lezzetlendirin ya da sade bir biçimde şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin.

Üzerini streç filme kapatın ve oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar ikinci mayalandırma için bekletin.

Ardından üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri de kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin.

Çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal