Antep, Adana, Malatya ve Maraş yörelerinin özellikle aşina olduğu lezzet içli köfte; İçli köfte nasıl yapılır?İşte tarifi hakkında merak edilenler haberimizde...

MALZEMELER

1 su bardağı

köftelik ince bulgur

1/4 su bardağı

su

2 yemek kaşığı

irmik

1 yemek kaşığı

un

100 gram

kıyma

(iki kez çekilmiş)

1 adet

rendelenmiş kuru soğan

1 adet

yumurta

1/4 çay kaşığı

tuz

İÇ HARCI İÇİN

200 gram

orta yağlı kıyma

1 adet

kuru soğan

1 yemek kaşığı

tereyağı

1 yemek kaşığı

biber salçası

1 tatlı kaşığı

domates salçası

50 gram

ince çekilmiş ceviz içi

1 çay kaşığı

tuz

1 çay kaşığı

pul biber

1/2 çay kaşığı

kimyon

1/2 çay kaşığı

karabiber

KIZARTMAK İÇİN

2 su bardağı

ayçiçek yağı

Püf Noktası

İçli köftelerin kolay şekil alması için; orta kısımlarını, elinizi suya ya da yağa batırarak açın.

PİŞİRME ÖNERİSİ

İçli köfteleri, kızartmak yerine haşladıktan sonra da servis edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

İçli köftenin iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını tavada eritin.

Doğradığınız kuru soğan ve orta yağlı kıymayı kavurun. Sırasıyla; biber salçasını, domates salçasını, ceviz içini, tuzu, pul biberi, kimyonu ve karabiberi ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. İç harcı ılınması için bir kenarda bekletin.

İçli köftenin dışını hazırlamak için; köftelik ince bulguru derin bir kabın içine alın. İki kez çekilmiş kıymayı, irmiği, unu, rendelenmiş kuru soğanı, yumurtayı ve tuzu ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek tüm malzemeyi iyice özleşene kadar yoğurun.

Hazırladığınız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve parmaklarınızla kenarlarını düzelterek ortasını çukurlaştırın.

Önceden hazırlayıp, kıvam alıp bütünleşmesi için soğuttuğunuz iç harçtan alarak köftelerin içini doldurun. Arzuya göre; yuvarlayarak ya da kenar kısımlarını kapattıktan sonra parmaklarınızla bastırıp, uç kısımları sivri olacak şekilde köfteler hazırlayın.

Her birine aynı işlemi uyguladığınız köfteleri bir servis tabağına dizin. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.

Hazırladığınız içli köfteleri kızgın derin yağda bir maşa yardımıyla çevirerek altın sarısı renk alana kadar kızartın. Sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın