Petek Temizliği Neden Yapılmalıdır? Faydaları Nelerdir?

Petek temizliği birçok kişinin önem vermediği ama üzerinde durulması gereken konulardan biridir. Peki kalorifer peteklerinin temizliği neden bu kadar önemlidir? Faydaları nelerdir?

25.12.2019-09:19 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-16:08)

Birçok kişi petek temizliğinin faydaları konusunda pek fazla bilgi sahibi değildir. Ev ve iş yerlerinde ısınmak için kullanılan kombilerden daha fazla verim almak ve daha fazla ısınmak için kombi bakımının yanında petek temizliğinin de yapılması gerekir.

PETEK TEMİZLİĞİNİN FAYDALARI?

Verimi arttırmak ve ısı seviyesini en yükseğe çıkarmak için peteklerin temiz ve suyun duru olması gerekir. Isınma sistemini zorlaştıran tortu, çamurlaşmış su ve kombi tesisatı içerisindeki atık maddeler ısının azalmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle petek temizliği çok önemlidir. Özellikle radyatörlerin alt kısmına çökerek suyun hareket etmesini engelleyen maddeler kombiyi zorlayarak doğalgaz enerjisinin daha fazla tüketilmesine sebep olmaktadır. Kombi ve peteklerin uzun ömürlü olması için yılın belli zamanlarında bakım yaptırılması gerekir. Örneğin; bir evde bakımların hiç yaptırılmamış olduğunu düşünürsek hemen petek temizliği yaptırılması gerekir. Yaptırılan tarihten 1 yıl sonra bakımların yeniden yapılması gerekir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal