Patates Yemeği

Etli ya da etsiz başlı başına güzeldir patates yemeği. Lezzetini bıraktığı salçalı suyuna banılır , yanında tereyağlı pilav, İşte en güzelinden bir akşam yemeği tarifi. Afiyet olsun...

30.05.2018-16:12 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-16:05) Patates Yemeği

Etli ya da etsiz başlı başına güzeldir patates yemeği. Lezzetini bıraktığı salçalı suyuna banılır , yanında tereyağlı pilav,  İşte en güzelinden bir akşam yemeği tarifi. Afiyet olsun...

MALZEMELER

5 adet

orta boy patates

1 adet

büyük boy kuru soğan

1 diş

sarımsak

400 gram

kuzu kuşbaşı eti

4 yemek kaşığı

ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı

domates salçası

1/2 tatlı kaşığı

biber salçası

1,5 su bardağı

sıcak su

1 çay kaşığı

tuz

1/2 çay kaşığı

taze çekilmiş tane karabiber

1 dal

biberiye

PİŞİRME ÖNERİSİ

Sadece lezzet vermesi adına kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı, sarımsakla birlikte bütün olarak da tencereye alabilirsiniz.Patates yemeğine arzuya göre ince ince doğranmış yeşil biber katabilir, etsiz olarak da pişirebilirsiniz.Pişmeye başlayan patateslerin dağılmaması için yemeği çok fazla karıştırmayın.

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız patateslerin kabuklarını ince ince soyun. Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsağı bütün olarak bırakın.

Ayçiçek yağını tencereye alıp kızdırın. Yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla aldığınız kuzu kuşbaşı etleri tencereye alın. Yüksek ateşte, hafif bir renk alana kadar kavurun.

Ocağın altını kısıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Ardından doğranmış kuru soğan, sarımsak ve salçaları ekleyip 5 dakika kadar kavurun.

Patates küplerini ekleyin. Tat vermesi için bir dal biberiye atın. Patateslerin seviyesine gelecek kadar yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak suyu tencereye aktarın. Son olarak tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ekleyin.

Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte ortalama 20-25 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal