Patates Kızartması Sonra Kalan Patateslere Bunları Yapabilirsiniz

Patates kızartmasını yaptıktan sonra bir miktar kaldıysa ve atmak istemiyorsanız onları başka yemeklere çevirerek kullanabilirsiniz.

11.09.2019-11:33 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-11:26)

Patates kızartmasını sevsek de geriye kalan kızartmaları çöpe atarız. Ancak bunu yapmak yerine bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

KALAN PATATES KIZARTMASI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Patateslerin üstüne yumurta kırabilir ve salça katabilirsiniz. Bu şekilde patates kızartmasını leziz bir tada çevirebilirsiniz. Patates kızartmalarının tekrardan taze bir şekilde yenebilmesi için bu sefer normal sıvı yağ kullanımı yerine Hindistan cevizi yağı kullanımı yapılmalıdır. Bu biçimde kızartacağınız patatesler ilk günkü kadar taze ve çıtır çıtır hale gelecektir. Ekmeğin içerisine patatesleri alarak sandviç hazırlayabilirsiniz. İçerisine biber,peynir katarak patatesin tadını bastıracaktır.Patateslerin üstüne bir miktar süt bir miktar yağ ekleyerek eziniz. Ezdikten sonra püre şekline getiriniz. Bayat patatesleri değerlendirmek için kullanabileceğiniz öteki bir method ise omlet yapımı olacaktır. Bayat patatesleri çatal desteği ile bir kabın içinde ezdikten sonra yağlı tavanın içinde karıştırabilir ve ardından yumurtayı katarak omlet şekline getirebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal