Osmanlı’dan Gelen Lezzet: Şıra Tarifi!

Osmanlı’nın meşhur ve özgün lezzetlerinden biri olan şıra, üzümden yapılır. Osmanlı sofralarından eksik edilmeyen şıra nasıl yapılır? İşte, şıra tarifi…

Osmanlı’dan Gelen Lezzet: Şıra Tarifi!

Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizden olan şıra, üzümün fermente edildikten sonra hazır hale gelmesiyle sunulan tatlı aromalı bir içecektir.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı siyah kuruüzüm
  • 3 su bardağı su

NASIL YAPILIR?

Üzümün sapları üzerinde kalacak şekilde yıkayıp süzün ve bıçakla incecik kıyın veya mutfak robotunda biraz su ekleyerek kabaca çekin. Ardından cam bir kavanoza alıp üzerine suyu ekleyin. Üstünü pamuklu bir bezle örtün. Serin, karanlık ve havadar bir yerde 3 gün bekletin. 3 günün sonunda kavanozdaki suyun rengi pembeleşir, üzümün tadını alır, içerisinde minik gaz kabarcıkları oluşur, biraz da mayhoş bir tat alır. Bu suyu süzdükten sonra içebilirsiniz. Eğer hemen tüketmeyecekseniz buzdolabına kaldırın, 2 gün daha kullanabilirsiniz. Daha sonra tadı değişir ve şıra vasfını kaybeder.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR