Oryalden Yanan Saçlara İyileştirici Bakım Kürü

Saçlarınız, istediğiniz renk ve modele çevirmek için sürülen "açıcı" nedeniyle yanıp yıpranır. Bu durum zamanla saçların kopmasına ve çirkin hal almasına dönüşebilir. Peki yanmış ve cansızlaşmış saçlarınıza doğal müdaheleyi nasıl yaparsınız?

05.07.2019-13:57 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-13:46)

Kuaförde veya evde yaptığınız yanlış bir işlem bir ton koyu boya ya da fazla ısınmış saç bir anda yanabilir. Saçlarınızın genetik özellikleri değişmeyeceği için sağlıklı yaşam ve beslenme ile saçların kalitesini arttırabilirsiniz. İşte saç canlandırıcı maske tarifi.

ALEO VERA MASKESİ  

2 çay kaşığı gliserin
4 yemek kaşığı avokado yağı
2 çay kaşığı aleo vera jeli

Bütün bu malzemeler birbirine karıştırılır ve parmak uçlarına dökülüp, saç diplerine masaj yapılmalıdır. Kalan maskeyi de, saç uçlarına yedirerek sürebilirsiniz. Tamamı sürülen maske, 20 dakika süresince saçlarda bekletilmeli ve şampuan ile yıkanarak saçlardan arındırılır. Her gün uygulanabilen saç maskesi, belirli bir süre sonra saçlardaki keçe görünümü ortadan kaldırır.

JOJOBA YAĞI MASKESİ

1 çay kaşığı biberiye
4 yemek kaşığı jojoba yağı

Jojoba ve biberiye iç içe karıştırılarak, nemli saçlara önce diplerinden başlayarak uçlara kadar sürülmektedir. 25 dakika saçlarda durduktan sonra, bol su ile durulanmaktadır. Elde edilen bu karışım, kuru ve loş bir ortamda 2 ay süre ile bekletilebilir. Bu sayede yanma sorunu ortadan kalkana dek kullanılmaktadır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal