Orman Meyveli Naked Kek Nasıl Yapılır? Orman Meyveli Naked Kek Tarifi

Düğünlerde ve beş çaylarında görselliği ile size sükse yaptıracak ve tadıyla damağınızda zevk deryası bırakacak olan son zamanların trendi naked kek tarifi baştan çıkaracak.

23.07.2019-17:16 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-17:13) Orman Meyveli Naked Kek Nasıl Yapılır? Orman Meyveli Naked Kek Tarifi

Orman meyveleri ve çikolatanın yakıştığın biliyoruz. Ancak pasta olarak da tüketilen ve görsel olarak tam fotoğraf çekmelik olan bu tat misafirleri çok ama çok şaşırtacak.

MALZEMELER

1 pandispanya keki
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2.5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 paket toz kremşanti

ÇİKOLATA SOSU İÇİN

100 ml krema
150 g sütlü ya da bitter çikolata

ÜZERİ İÇİN

Böğürtlen, frambuaz, yaban mersini, kumkuat
Nane yaprakları

HAZIRLANIŞI

Bir sos tenceresine un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı ekleyin. Üstüne sütü ve yumurta sarısını ilave edip tel çırpıcı ile iyice çırpın. Orta ateş üzerine alıp devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene dek ara sıra çırparak ılındırın.

Ilınan kremaya toz kremşantiyi ilave edin ve mikser desteğiyle yüksek devirde çırpın. Üzerinin kabuk tutmaması için streç filmle yüzeyini örtün ve buzdolabında soğutun.

Kremayı küçük bir sos kabında ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolataları ilave edin ve ocaktan alın. Çikolatalar eriyene kadar çırpın. Güzelce soğuyana kadar bekletin.

Pandispanya kekini 3 ya da 4 kat olacak biçimde kesin. Aralarına hazırladığınız kremadan sürerek üst üste katları ekleyin. En üste de kalan kremadan sürüp çikolata sosunu yayın. Üzerini orman meyveleri ve nane yaprakları ile taçlandırın. Dilimleyerek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal