Örgü Bikini Yapımı

Örgü bikini yapımının kolay yolları. Hem kendiniz hem de kızınız için birbirinden güzel örgü bikini modelleri haberimizde...

28.07.2018-17:24 - (Son Güncelleme: 28.07.2018-17:01) Örgü Bikini Yapımı

Örgü bikini yapımının kolay yolları. Hem kendiniz hem de kızınız için birbirinden güzel örgü bikini modelleri haberimizde...

ÖRGÜ BİKİNİ YAPIMI

Sıra 1; Tığ tarafından beşinci zincire 1 tane çift kroşe işlemesi yapın ve bundan sonra son zincire kadar her bir zincire birer tane çift kroşe işlemesi yapın. Son zincire geldiğinizde son zincire 3 tane çift kroşe işlemesi yapın, 1 tane zincir çekin ve yine aynı zincire 3 tane çift kroşe işlemesi yapın. İşleme zincirinin diğer tarafından devam ederek her bir zincire birer tane çift kroşe işlemesi yapın. Sıra sonunda 3 tane zincir çekin ve işlemeyi diğer tarafa çevirin. (Sıra sonuna geldiğinizde işlemenin üzerinde toplamda 38 tane çift kroşe işlenmiş olması lazım.

Sıra 2; 1 zincirlik boşluğa kadar her bir zincire birer tane çift kroşe işlemesi yapın, 1 zincirlik boşluğa 2 tane çift kroşe işlemesi yapın, 2 tane çift kroşe işlemesi yapın) 1 zincirlik kısma işleyin. Daha sonra sıra sonuna kadar her bir zincire birer tane çift kroşe işlemesi yapın. Sıra sonunda 3 tane zincir çekin ve işlemeyi diğer tarafa çevirin.

Sıra 3-10; Bundan sonra sıra 2’yi istediğiniz uzunluğa gelene dek tekrar ederek işlemeye devam edin.

Son Sıra; Son sırayı tamamladıktan sonra 1 tane zincir çekin, işlemeyi diğer tarafa çevirin, 1 zincirlik boşluğa ulaşana kadar her bir zincire birer tane tekli kroşe işlemesi yapın. 1 zincirlik boşluğa 1 tane tekli kroşe işlemesi yapın, 101 tane zincir çekin, tığ tarafından ikinci zincire 1 tane tekli kroşe işlemesi yapın ve 1 zincirlik boşluğa geri dönene kadar her bir zincire birer tane tekli kroşe işlemesi yapın. 1 zincirlik boşluğa 1 tane tekli kroşe işlemesi yapın. Bundan sonra sıra sonuna gelene kadar her bir zincire birer tane tekli kroşe işlemesi yapın.

Her iki üçgeni de işledikten sonra iç kısma kumaşı koyun ve üçgenin iç kısmına kumaşları dikin.

Arka İp İşlemesi

Toplamda 301 tane zincir çekin, tığ tarafından ikinci zincire 1 tane tekli kroşe işlemesi yapın. Bundan sonra sıra sonuna kadar her bir zincire birer tane tekli kroşe işlemesi yapın. (Sıra sonuna geldiğinizde işlemenin üzerinde toplamda 300 tane tekli kroşe işlenmiş olması lazım.) Sıra sonuna geldiğinizde işlemeyi kapayın. İpi üçgenlerin alt kısmından dikin.

Alt İşleme

Arka Taraf; Toplamda 16 tane zincir çekin.

Sıra 1; Tığ tarafından dördüncü zincire 1 tane çift kroşe işlemesi yapın. Bundan sonra sıra sonuna kadar her bir zincire birer tane çift kroşe işlemesi yapın. Sıra sonuna geldiğinizde 3 tane zincir çekin ve işlemeyi diğer tarafa çevirin. (Sıra sonuna geldiğinizde işlemenin üzerinde toplamda 14 tane çift kroşe işlenmiş olması lazım.)

Sıra 2; Tüm sırayı her bir zincire birer tane çift kroşe işlemesi yaparak tamamlayın. Sıra sonuna geldiğinizde 3 tane zincir çekin ve işlemeyi diğer tarafa çevirin. (Sıra sonuna geldiğinizde işlemenin üzerinde toplamda 14 tane çift kroşe işlenmiş olması lazım.)

Sıra 3; İlk zincire 1 tane çift kroşe işlemesi yapın, bundan sonra son zincire kadar her bir zincire birer tane çift kroşe işlemesi yapın. Son zincire geldiğinizde son zincire 2 tane çift kroşe işlemesi yapın ve 3 tane zincir çekin ve işlemeyi diğer tarafa çevirin. (Sıra sonuna geldiğinizde işlemenin üzerinde toplamda 16 tane çift kroşe işlenmiş olması lazım.)

Sıra 4-33; Bu sıraların hepsini sıra 3 ile aynı şekilde işleyin.

Sıra üçü istediğiniz kadar işlemeye devam edebilirsiniz. Bu sayede arka tarafı istediğiniz büyüklükte işleyebilirsiniz.

Bu işlemede sıra 33’de toplamda 76 tane çift kroşe işlenerek tamamlanmıştır.

Sıra 34-38; Tüm sırayı her bir zincire birer tane çift kroşe işlemesi yaparak tamamlayın. Sıra sonuna geldiğinizde 3 tane zincir çekin ve işlemeyi diğer tarafa çevirin. (Sıra sonuna geldiğinizde işlemenin üzerinde toplamda 76 tane çift kroşe işlenmiş olması lazım.)

Bu noktadan sonra isterseniz işlemeye devam edebilirsiniz. İşleme istediğiniz uzunluğa geldiğinde işlemeyi kapayın ve kenar kısımları aynı ip ile dikin.

Alt Ön Kısım

Arka kısmı yukarıdan aşağıya çevirin ve ana işlemede çalışın. İpi başlangıç tarafına ekleyin.

Sıra 1; 3 tane zincir çekin ve sırayı her bir zincire birer tane çift kroşe işlemesi yaparak tamamlayın. Sıra sonuna geldiğinizde 3 tane zincir çekin ve işlemeyi diğer tarafa çevirin. (Sıra sonuna geldiğinizde işlemenin üzerinde toplamda 14 tane çift kroşe işlenmiş olması lazım.)

Sıra 2-6; Tüm sırayı her bir zincire birer tane çift kroşe işlemesi yaparak tamamlayın. Sıra sonuna geldiğinizde 3 tane zincir çekin ve işlemeyi diğer tarafa çevirin. (Sıra sonuna geldiğinizde işlemenin üzerinde toplamda 14 tane çift kroşe işlenmiş olması lazım.)

Sıra 7; İlk zincire 1 tane çift kroşe işlemesi yapın, bundan sonra son zincire kadar her bir zincire birer tane çift kroşe işlemesi yapın. Son zincire geldiğinizde son zincire 2 tane çift kroşe işlemesi yapın ve 3 tane zincir çekin ve işlemeyi diğer tarafa çevirin. (Sıra sonuna geldiğinizde işlemenin üzerinde toplamda 16 tane çift kroşe işlenmiş olması lazım.

Sıra 8-23; Bu sıraların hepsini sıra 7 ile aynı şekilde işlemeye devam edin.

Bu noktadan sonra isterseniz işlemeye devam edebilirsiniz. İşleme istediğiniz uzunluğa geldiğinde işlemeyi kapayın ve kenar kısımları aynı ip ile dikin.

Bu işlemede sıra 23’de 48 tane çift kroşe bulunmaktadır.

Sıra 24-28; Tüm sırayı her bir zincire birer tane çift kroşe işlemesi yaparak tamamlayın. Sıra sonuna geldiğinizde 3 tane zincir çekin ve işlemeyi diğer tarafa çevirin.

Bu noktadan sonra isterseniz işlemeye devam edebilirsiniz. İşleme istediğiniz uzunluğa geldiğinde işlemeyi kapayın ve kenar kısımları aynı ip ile dikin.

Yan tarafları kapatmadan önce kumaşı koyun ve kumaşı uygun bir şekilde dikin.

Alt Kısım İçin İp İşlemeleri

Toplamda 201 tane zincir çekin ya da istediğiniz kadar uzun zincir çekebilirsiniz.

Daha sonra tığ tarafından ikinci zincire 1 tane tekli kroşe işlemesi yapın. Bundan sonra sıra sonuna kadar her bir zincire birer tane tekli kroşe işlemesi yapın. Sıra sonunda işlemeyi kapayın ve kenar kısımlarını dikin.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal