Tutkalla Siyah Nokta Temizleme

Siyah noktalar çoğu kişi için can sıkıcı bir durumdur. Yağlı ve kirli bir görünümü ile siyah noktaları gidermek sağlıklı bir görünüm için daha sağlıklı olacaktır. Peki siyah noktaları tutkal ile çıkarabileceğinizi biliyor muydunuz?

28.07.2018-17:00 - (Son Güncelleme: 30.04.2021-13:30) Tutkalla Siyah Nokta Temizleme

Siyah noktalar özellikle yağlı cilt problemi yaşayan insanların hayatlarındaki en büyük soru işaretlerinden biridir.  Siyah noktalardan kurtulmak için tutkal kullanabilirsiniz. Cilt üzerinde siyah siyah görünüp, yüzünüzün temiz olmadığı hissini verir. Gözenekler tıkanır ve nefes alamaz durumdadır. Bu da kişiyi oldukça rahatsız eder.

Siyah noktalarından kurtulmak için kişiler türlü türlü yollara başvururlar. Günlük yüz temizleme jelleri, kremler, ticari maskeler, doğal yöntemlerle yapılmış maskeler , çeşitli peeling yöntemleri, profesyonel cilt temizleme yöntemleri ve siyah nokta bantlarıyla kurtulmaya çalışırlar.

TUTKALLA SİYAH NOKTA TEMİZLEME

Tutkal asli görevi yapıştırıcı olan kimyasal bir üründür. Ancak kullanan bir çok kişi olumlu sonuç aldığından ve kullanım sonrası bilinen bir cilt problemi ile karşılaşmadığından bu yöntemi kullanmaktadır. Bu yöntemi ilk kimin bulduğu ise bilinmiyor tabi. Ama insanların ihtiyaçları onları çok değerli mucitlere dönüştürmek için en büyük tetikleyici. Peki ama beyaz tutkalla siyah noktalarımızdan kurtulma yöntemi nasıl yapılmaktadır? Bir tek siyah noktaları değil bununla birlikte yağ butonlarından da kurtulmak isterseniz bu basit yöntemi denemenizde fayda var.

Öncelikle kırtasiyelerden edinebileceğiniz çocukların kullanımına uygun bir beyaz tutkal almanız gereklidir. İçerik olarak daha az kimyasal içerdiğinden , çocuk kullanımına uygun olanı tercih edebilirsiniz. Edindiğiniz bu beyaz tutkalı , elinize bir miktar alın. Öncelikle cildinizde herhangi bir reaksiyon yada irritasyona sebep olup olmayacağını test etmek için küçük bir bölgede deneyebilirsiniz.

Eğer bir şikayetiniz olmadıysa, elinize aldığınız beyaz tutkalı burnunuzun üzerine , siyah noktalarınızın olduğu bölgeye krem sürer gibi sürün. Yaklaşık iki kat sürmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra kuruması için bekleyin. Kuruduktan sonra şeffaf bir hal alacaktır. İyice kuruduğunda tutkalı yavaş yavaş soymaya başlayabilirsiniz. Hızlıca çekmemenizi tavsiye ederiz. Hızlı çekildiğinde o bölgede bulunan ince kılları da ağda gibi çekecektir.

Yavaş yavaş tüm tutkallı bölgeyi yüzünüzden çıkardığınızda siyah noktaların tutkalla birlikte geldiğini göreceksiniz. Tutkal tamamen cildinizden ayrıldığında gözenekleriniz açılmış olacaktır. Bu aşamada önce duru su ile yüzünüzü iyice yıkayınız.

Daha sonra tam bir temizlik sağlamak ve gözeneklerinizi sıkılaştırmak için , günlük kullandığınız bir tonikle, uygulama yaptığınız bölgeyi temizleyiniz. Bir pamuğa döktüğünüz tonik ile temizlik yaparken ciltte kalmış hafif yağ varsa bunlarında temizliğini yapmış olacaksınız.

Bu yöntem çoğu kişi tarafından kullanılmakta. Ancak yine de zararlı olduğunu düşünenler için tabi ki başka alternatiflerde mevcut.

SİYAH NOKTALARDAN TUTKAL İLE KURTULMA YÖNTEMİ

İlk önce cildimizin küçük bir noktasında tutkala (ahşap tutkalı) karşı bir hassasiyetimiz var mı diye test uygulamamız gerekiyor.

Cildimizin küçük bir noktasına çok az tutkal sürüp kurumasını bekliyoruz. 

Kuruyunca kenardan kavratarak soyup çıkarıyoruz eğer herhangi bir kızarıklık olmadıysa bu işlemi göz ve çevresi hariç siyah nokta problemimiz olan bölgeye parmağımız yardımıyla sürüp kurumasını yaklaşık 25 dakika bekliyorsunuz. 

Kuruyan tutkalı kenarından kavrayarak çıkarıyoruz daha sonra tutkal uygulanan bölgeyi ılık suyla duruladıktan sonra tonik uygulayarak işlemimizi sonlandırıyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal