Oklava Baklavası Nasıl Yapılır? Oklava Baklavası Tarifi

Kurban Bayramının yaklaştığı şu günlerde normal baklavalardan daha farklı ve açma zahmeti yaşamadan aynı lezzeti yaşayacağınız baklava tarifi ile misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz.

27.07.2019-17:37 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-17:34) Oklava Baklavası  Nasıl Yapılır? Oklava Baklavası Tarifi

Geleneksel mutfağımızın vazgeçilmezi baklava için söylenebilecek olan tek şey her şekilde makbul olduğudur. O nedenle bir de oklava baklavasını deneyin.

MALZEMELER

5.5 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
300 g tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı

ŞERBETİ İÇİN

4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su

HAMURU AÇMAK İÇİN

3 su bardağı nişasta

HAZIRLANIŞI

Şeker ve suyu tencereye ekleyip kısık ateşte güzelce kaynatın. Kaynarken içine limon suyunu ilave edip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.

Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaseye alıp karıştırın. Karıştırdığınız malzemelere unu ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan 12 adet beze hazırlayın. Bezelerin üstlerini kapatıp 30 dakika bekletin. Üstüne nişasta serperek tek tek ince açın ve aralarına ceviz dökerek hamurları hazırlayın.

Açtığınız hamuru ikiye ayırın ve kesilmiş yufkanın kenarından başlayarak oklavaya sarıp her iki ucundan tutup ortaya doğru sıkıştırın. Sonrasında hamurun içinden oklavayı çıkartın. Büzüştürülmüş hamurları tepsiye sıralayın ve bıçakla 5 cm uzunluğunda kesin.

Eritilmiş tereyağını hamurun üstüne kuru yer kalmayacak biçimde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Biraz dinlendikten sonra üstüne şerbetini döküp soğuyunca servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal