Muradiye Çorbası Tarifi

Özellikle kış aylarında çorba içmek oldukça iyi gelir. İçimizi ısıtır ve sindirimi kolaylaştırır. Peki lezzetli tavuk eti, arpa şehriyesi ve bol vitaminli sebzelerle birleşen muradiye çorbasını yapmaya ne dersiniz?

23.02.2019-14:07 - (Son Güncelleme: 23.02.2019-14:01) Muradiye Çorbası Tarifi

Özellikle kış aylarında çorba içmek oldukça iyi gelir. İçimizi ısıtır ve sindirimi kolaylaştırır. Peki lezzetli tavuk eti, arpa şehriyesi ve bol vitaminli sebzelerle birleşen muradiye çorbasını yapmaya ne dersiniz? İşte tarifi...

MURADİYE ÇORBASI TARİFİ

Gerekli malzemeler:

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 adet tavuk göğsü

- 1 adet kabak

- 1 adet havuç

- 1 litre su

- Yarım çay bardağı arpa şehriye

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için:

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 yemek kaşığı un

- Yarım su bardağı su

Üzeri İçin:

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı nane

Yapılışı:

Derin bir tencerenin içerisine yağı koyun ve tavukları küp küp doğrayıp yağın içinde güzelce kavurun. Biraz soteledikten sonra kabak ve havuçları da ilave edip 5 dakika daha sotelemeyi sürdürün. Sonra tencereye arpa şehriyelerle birlikte suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip, sebzeler ve arpa şehriyeler yumuşayana kadar haşlayın.

Çorbanız piştikten sonra terbiyesini hazırlayabilirsiniz. Terbiye için ayrı bir kasede un, yoğurt ve yarım su bardağı suyu karıştırın. Yoğurt sıcak görünce kesilmemesi için tencerede kaynayan çorbadan bir kepçe su alın ve kasedeki karışıma azar azar ekleyerek yedirin.

Çorbayı karıştırırken kasedeki terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin. Orta ateşte biraz kaynattıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocağın altını kapatın.

Naneli tereyağını çorbaya ekleyip, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal