Morina Karaciğer Yağı Nedir? Neye İyi Gelir?

Bildiğimiz balık yağı orkinos, ringa balığı, hamsi ve uskumru türü yağlı balık dokusundan elde edilirken, morina balığı karaciğeri yağı morina karaciğerlerinden elde ediliyor. Bu yağ sağlık bakımından oldukça faydalı. İşte morina karaciğeri yağının öne çıkan faydaları…

27.02.2019-17:15 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-17:10) Morina Karaciğer Yağı Nedir? Neye İyi Gelir?

Bildiğimiz balık yağı orkinos, ringa balığı, hamsi ve uskumru türü yağlı balık dokusundan elde edilirken, morina balığı karaciğeri yağı morina karaciğerlerinden elde ediliyor.

Bu yağ sağlık bakımından oldukça faydalı. İşte morina karaciğeri yağının öne çıkan faydaları…

MORİNA KARACİĞERİ YAĞININ FAYDALARI

ANTİ-ENFLAMATUAR ETKİSİ VARDIR

Morina karaciğeri yağı türü deniz yağları, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ve A ve D vitaminleri açısından oldukça zengin yağlardır. Bu bileşenlerin hepsi, kemik sağlığından serbest radikalleri ortadan kaldırmaya kadar çok önemli etkilere sahiptir.

BİLİŞSEL SAĞLIĞI DESTEKLER

Omega-3 ve omega-6, göz, sinir ve cilt hücrelerinin zarlarında olduğundan, seviyelerinde bir dengesizlik söz konusu olduğunda görme konusunda rahatsızlıklar yaşanabilir.

Morina karaciğeri yağı düzenli tüketildiği takdirde bilişsel becerilerinizi geliştirir. Bunun yanında beyin gelişimini ve bakımını destekler.

GÖZ HASTALIKLARINI ÖNLER

Henüz kesin olarak kanıtlanmamış olmasına karşın morina karaciğer yağı ve diğer omega-3 yağ asidi takviyeleri, kuru gözler, dış göz enfeksiyonları gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkili sonuçlar verebiliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal