Mermer Üzerindeki Yağlı Boyayı Çıkarma Teknikleri

Özellikle mutfak ve banyoda yapılan boya işleminden sonra, mermer zemin üzerine sıçrayan boyalar can sıkıcı olabilir. eğer boya yeni sıçramışsa hemen silmekte fayda var. Eğer kurumuşsa size birkaç önerimiz var.

15.02.2019-13:37 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-13:33) Mermer Üzerindeki Yağlı Boyayı Çıkarma Teknikleri

Özellikle mutfak ve banyoda yapılan boya işleminden sonra, mermer zemin üzerine sıçrayan boyalar can sıkıcı olabilir. eğer boya yeni sıçramışsa hemen silmekte fayda var. Eğer kurumuşsa size birkaç önerimiz var. İşte detaylar...

Boyama işlemini yaparken boyanın mermer gibi zeminlerin üzerine sıçradığını fark edebilirsiniz. Bu aksiliği fark ettiğinizde, boya bulaşan yüzeyi hemen silmenizde fayda var. Hemen silinmeme veya boyanın kolaylıkla çıkmaması halinde yapmanız gereken belli başlı yöntemler var. Mermerin üzerindeki yağlı boyaları çıkarmak için nasıl bir yol izlenir? İşte yanıtı...

Mermer Üzerinden Boya Çıkarma Tekniği

- Boya kurumuş ise maket bıçağı yardımıyla dikkatlice çizmeden çıkarabilirsiniz.

- Kurumuş boyayı kredi kartı gibi sert bir cisimle de kazıyarak çıkarmanız mümkün.( Plastik spatula da kullanabilirsiniz)

- Boyayı mermer üzerinden çıkarmak için boyaya göre inceltici uygulayarak boyanın mermer üzerinden kolaylıkla çıkmasınısağlayabilirsiniz.

- Oje çıkarmak için kullandığınız asetonu boya çıkarmak için de kullanabilirsiniz. Boya dökülmüş veya kurumuş mermerin üzerine aseton döküp pamuk ile silerseniz boyadan kurtulabilirsiniz.

- Kurumuş yağlı boyayı çıkarmak için sentetik tiner kullabilirsiniz. Diğer yapıdaki boyalar için iseselülozik tiner tercih etmelisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal