21 Mart 2019
  • Istanbul 11°
  • Ankara 17°
  • Izmir 19°
İmsak 05:35
Güneş 07:00
Öğle 13:17
İkindi 16:41
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
BIST102.646
Dolar5,4611
Euro6,2185
Altın230,489

Oğmaç Çorbası Tarifi

Bolu mutfağının vazgeçilmezlerinden oğmaç çorbasını, kışın sıcak yazın ise soğuk olarak tüketebilirsiniz. İçerisine eklenen özel hamuru ve üzerine yapılan nane sosuyla damaklarınızda iz bırakacak.

Oğmaç Çorbası Tarifi

Bolu mutfağının vazgeçilmezlerinden oğmaç çorbasını, kışın sıcak yazın ise soğuk olarak tüketebilirsiniz. İçerisine eklenen özel hamuru ve üzerine yapılan nane sosuyla damaklarınızda iz bırakacak. İşte oğmaç çorbasının tarifi...

Oğmaç Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

- 1 adet soğan

- 1 yemek kaşığı tereyağ

- Yarım yemek kaşığı salça

- 1 adet domates

- 4 diş sarımsak

- Yarım tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kuru nane

- 1 çay kaşığı pul biber

- 1,5 litre su

Hamuru için:

- 1 su bardağı un

- 1 adet yumurta

- 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Geniş bir kaseye un, tuz ve yumurtayı alıp pürüzsüz bir kıvama gelene yoğurun. Daha sonra çorbayı pişireceğiniz tencereye yağı alıp ince doğranmış soğanları yağda kavurun. Ardından isteğe göre domates salçası ve rendelenmiş domatesleri ekleyip, pişene kadar karıştırın. Son olarak sarımsak ve sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan karışıma hamurları yavaş yavaş ekledikten sonra pişmesini bekleyin. Pişen çorbaya tuz, karabiber, pul biber ve naneyi de ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.