Mercimek Böreği Nasıl Yapılır? Mercimek Böreği tarifi

Börek diyince aklınıza sadece kıymalı ya da peynirli börek geliyorsa bu tarife mutlaka göz atın. Lezzetinden ödün vermeden mercimeğin vitaminini de bünyesinde hapseden enfes börek, çay saatlerinizi şenlendirecek.

19.04.2019-15:00 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-14:43) Mercimek Böreği Nasıl Yapılır? Mercimek Böreği tarifi

Börek severler için farklı bir tat olan mercimekli börek nasıl yapılır? Hem bütçenizi sarsmadan hem de pratik bir şekilde hazırlayacağınız börekle misafirlerinizi şaşırtın. İşte mercimekli börek tarifi... 

MERCİMEKLİ BÖREK TARİFİ

MALZEMELER: 

2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet soğan, 3 su bardağı yeşil mercimek(haşlanmış), 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1/2 su bardağı su, 2 adet yufka, 1 tatlı kaşığı susam(üzeri için)

Harcı İçin:

1 su bardağı süt, 2 adet yumurta(1 adet yumurta sarısı üzeri için), 1/2 çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI: 

Mercimekli iç harç için ısıtılmış tavada sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanları yumuşacık olana kadar kavurun. Soğanların üstüne haşlanmış mercimeği koyun. Ardından tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber ve suyu koyup 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Bir yufkayı dörde kesin ve dörtte birini uygun bir kaba yerleştirin. Diğer dörtte bir yufkayı parçalara ayırıp, süt, yumurta ve sıvı yağı çırparak hazırladığınız börek harcına bulayıp bir kısmını kaseye yaydığınız yufkanın içine koyun. Mercimek içinden 3 kaşık ekleyip yine yumurtalı karışıma batırdığınız yufkalardan ekleyerek bu şekilde iki kat çıkın ve kenarlardan sarkan yufkalar ile böreği kapatın. Kaseyi ters çevirerek böreği kaseden çıkarın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Her böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal