Google'dan Duygu Asena Sürprizi! Duygu Asena Kimdir? Duygu Asena Ne Zaman Doğdu?

Bugün Google'ı ziyaret eden kullanıcılar bir sürprizle karşılaştı. Her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan Google, yazar Duygu Asena'yı doğum gününde Doodle'a taşıdı. Yazar Asena, en çok merak edilenler listesinde de trend oldu. Peki Duygu Asena Kimdir? Gelin kim olduğuna içeriğimizde bakalım.

19.04.2019-10:25 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-09:55) Google'dan Duygu Asena Sürprizi! Duygu Asena Kimdir? Duygu Asena Ne Zaman Doğdu?

Google, yazar Duygu Asena'yı doğum gününde (19 Nisan) ana sayfasına taşıdı. Özel günlerde kullanıcılarına yaptığı sürprizler ile merak uyandıran arama motorunu bu sabah saatlerinden itibaren ziyaret eden kişiler 'Duygu Asena kimdir' diye arama yapmaya başladı... Duygu Asena'yı merak eden kullanıcılar, trend listesinde zirveye taşıdı. Peki, Duygu Asena kimdir ?

DUYGU ASENA KİMDİR?

Duygu Asena kimdir? Bugün en çok arananlar arasında yerini alan, Google'ın 19 Nisan Cuma günü doodle yaptığı Asena ile ilgili merak edilenleri derledik;

Kadıköy Özel Kız Koleji'nde orta öğretimini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Pedagoji bölümünü tamamlayan Duygu Asena Haseki Hastanesi Çocuk kliniği ve İstanbul Üniversitesi Çocuk Evlerinde Pedagog olarak görev yaptı.

1972'de Hürriyet gazetesinde yazılarına başlayan Asena, daha sonraları birçok gazete ve dergide çalıştı. 90'lı yıllarda Trt2'de "Ondan Sonra" isimli bir program hazırlayıp sunan Duygu Asena, yazarlığını da ilk kitabı "Kadının Adı Yok" ile sevenlerine duyurdu. Kitap 1988 yılında müstehcen içerikli bulunup yasaklandı. İki yıl süren davalar sonunda tekrar basımına izin verilen kitap Atıf Yılmaz tarafından sinemaya uyarlandı.

DUYGU ASENA NEDEN ÖLDÜ?

Duygu Asena, tedavi gördüğü hastanede beyin tümörü sebebiyle 30 Temmuz 2006 günü vefat etti. Türkiye'deki kadın hareketinin öncülerinden olan Duygu Asena, dünya çapında feminizmin en önemli yazarları arasında yer almaktadır.

DUYGU ASENA'NIN ESERLERİ

Paramparça (2004),

Aşk Gidiyorum Demez (2003),

Aslında Özgürsün (2001),

Aynada Aşk Vardı (1997),

Değişen Bir Şey Yok (1994),

Kahramanlar Hep Erkek (1992),

Aslında Aşk da Yok (1989),

Kadının Adı Yok (1987).

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal