Meme Silikonu Kansere Sebep Olur mu?

Meme silikonu kansere neden olur mu? Meme kanserine neden olan şeyler arasında silikonun ne derece etkisi var? Meme silikonu yaptırırken dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir? Meme kanseri haftasında merak ettiklerinizi derledik.

04.10.2019-12:34 - (Son Güncelleme: 04.10.2019-12:15)

Yıılar boyu tartışılan konulardan biri olan, silikonun meme kanserine yol açıp açmadığı konusu meme kanseri haftasında yeniden gündeme geldi. Türkiye'de ilk yüz ve rahim naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, "3 sene önce 'Silikon kansere yol açar mı?' diye sorsaydınız 'Açmaz' derdim. Milyonda bir görülecek de olsa silikon kılıfından da kanser gelişebiliyor. Ülkemizde henüz görülen vaka yok" dedi.

MAMOGRAFİ ŞART

Plastik cerrahideki gelişmeleri anlatan Özkan, şöyle konuştu: "Herkes bu şekilde söylerdi. Oysa çok avantajlı olduğu söylenirdi çünkü silikon meme içine enjekte edilmez, bir protezdir, kalıptır ve memenin altına yerleştirilir. Bir kitle varsa onun erken fark edilmesine olanak sağlar.Hasta kendini muayene edince, MR ve mamografide net gözükmesini sağlar. Silikon ya da değişik protezlerin uzun yıllar suçlanmasının sebeplerinden birisi deneysel şekilde çıkan birkaç faktördür, suçsuz varsayılır. Bunların kansere neden olmadığı, birkaç romatolojik hastalığa neden olduğu söylenirdi.

MİLYONDA BİR DE OLSA GÖRÜLÜYOR

Ancak milyonda bir de olsa, silikon kılıfından da kanser oluşabiliyor. Ülkemizde henüz rastlanan vaka yok. Silikonun çevresindeki kılıftan da bir kanser, lenfoma türünün geliştiği görüldü. Dünyadaki sayı çok az, bir elin parmaklarını geçmez fakat ihmal etmeye gelmez. Ne kadar erken saptanırsa o kadar kolay tedavi edilir."

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal