Mandalina Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?

Dilimli mandalina reçeli, kabuklu mandalina reçeli, kabuksuz mandalina reçeli tarifi, mandalina reçeli tarifi nefis, yeşil mandalina reçeli konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

Mandalina Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?

Dilimli mandalina reçeli, kabuklu mandalina reçeli, kabuksuz mandalina reçeli tarifi, mandalina reçeli tarifi nefis, yeşil mandalina reçeli ile iligli bütün detaylar haberimizde...

Kış aylarının minik ve bir o kadar da lezzetli meyvesi mandalinayı reçel olarak denediniz mi? Eğer denemek isterseniz size bir sır verebilirim gerçekten çok lezzetli.

Yazımızda mandalina reçeli tarifi reçetesini sizin için hazırladık.

MANDALİNA REÇELİ TARİFİ, NASIL YAPILIR?

 

MALZEMELER

  • 8 adet orta boy mandalina,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • Yarım limon suyu,
  • İsteğe göre çubuk tarçın

MANDALİNA REÇELİ YAPIMI

Mandalinalar beyaz ipliklerine kadar ayıklanır ve dilim dilim ayrılır. Su ve toz şeker ocakta kaynatılmaya bırakılır. Şerbet koyulaşmaya başladığı zaman içerisine mandalina dilimleri eklenir.

Ocaktan almadan önce içerisine limon sıkılıp 5 dakika daha kaynatılır. Hazırlanan reçel sıcak sıcak kavanozlara konulur ve ağzı kapatılır.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri