Kaktüs Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Kaktüs meyvesi adı, kaktüs meyvesi neye iyi gelir? Dikenli incir faydaları ve zararları, dikenli incir nerede satılır, kaktüs inciri konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

02.05.2018-16:00 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-13:18)

Kaktüs meyvesi adı, kaktüs meyvesi neye iyi gelir? Dikenli incir faydaları ve zararları nelerdir? Kaktüs inciri konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

Kanser dahil tüm hastalıklara karşı adeta şifa niteliğinde olan kaktüs meyvesi sıcak iklimlerde yetişen ender meyvelerden biridir. Faydaları saymakla bitmeyen kaktüs meyvesini İbn-i Sina en faydalı meyve türlerinden birisi olarak tanımlamış. 

KAKTÜS MEYVESİ NEDİR?


Kaktüs meyvesi ya da dikenli incir olarak da bilinen meyve, Frenk İnciri, Hint inciri, Mısır inciri, Babutsa, Dikenli incir, Kilis inciri, Kaynanadili  gibi farklı isimlerle anılır. 

Kaktüs inciri, kaktüsgiller familyasında sınıflanan Opuntia cinsinin tipik türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları da kullanılır.

Kırmızı, sarı, turuncu renklerde, 5–10 cm uzunluğunda, kabuğu olan etli bir meyvedir.

Anavatanı Güney Amerika ülkesi Meksika olarak bilinse de Türkiye'de Akdeniz ve Ege kıyı sahil şeridinde de yetişebilir. Türkiye'de Batı ve Güney Anadolu'da bulunan kaktüs meyvesi Akdeniz'de doğal olarak yetişir.

Ülkemizde fazla bulunmayan bu meyve birçok hastalığa iyi gelir. Adana'da Cennet meyvesi adı ile bilinen meyve C vitamini kaynağıdır.

Kaktüs meyvesi kurak ve sıcak yerleri sever bu nedenle susuzluğa dayanıklıdır. Bu meyvenin üzeri dikenlerle kaplı olduğu için hasat etmesi oldukça zordur. 

KAKTÜS MEYVESİ NASIL YENİR?

Meyve dikenli ve çok sert olduğu için öncelikle suda bekletilir ve eldiven yardımıyla soyarak tüketilir. Kabukları cilde çok yararlıdır ve isterseniz suyunu sıkarak içebilirsiniz. 

Üzerinde çok sayıda diken bulunan meyvenin içinde tohumları vardır. Sulu ve tatlı bir meyvedir.  Ancak, yerken kabuk kısmı soyulup çıkarılır. 

KAKTÜS MEYVESİ'NİN FAYDALARI NELERDİR?


Kanser dahil neredeyse bütün hastalıklara iyi gelen bu dikenli meyvenin fayda sağlamadığı hastalık neredeyse yok gibidir.

- C vitamini deposudur

- Güçlü bir antioksidan özelliği vardır

- Kas dokusunu güçlendirir

- Kolesterolün düşmesine yardımcıdır

- Antreman performansını artırır

- Cildi güzelleştirir

- Kırışıklıkları azaltır

- Göz altı şişliklerine iyi gelir

- Sindirim sistemi üzerinde faydalıdır

- Bağırsak faaliyetlerini düzenler

- Kabızlık sorununa iyi gelir

- Kırışıklıkları azaltır

- En faydalı meyvelerden

- Cilt güzelliğinde oldukça etkili olan bu meyve kırışıklıkları gidermeye birebir. Yapılan araştırmalara göre cilt için olan faydalarının aloe veradan bile daha fazla etkisi olduğu belirlendi. Cilt üzerindeki çok büyük etkilerinden biri olan kırışıklıklarla savaşmasının yanında göz altı morlukları ve şişlikleri gibi problemleri gidermede de çok büyük etkilere sahip.

Cinsel gücü artırıyor

Afrodizyak etkisi olan kaktüs meyvesi bazı bölgelerde cinsel gücü arttıran ilaç olarak kullanılıyor. Düzenli olarak tüketildiğinde özel hayatınız üzerinde olumlu etkilerini hemen görebilirsiniz.

Bağırsak fonksiyonlarını düzenliyor

Günde 2-3 adet tüketildiğinde bağırsak fonksiyonlarını düzenleyen kaktüs meyvesi sindirim sistemi üzerinde de oldukça şifalı bir meyve türü olarak karşımıza çıkıyor. 

Yorgunluk ve halsizliğe birebir

İbn-i Sina'nın en faydalı meyve türlerinden birisi olarak gördüğü kaktüs meyvesi özellikle yaz aylarında görülen yorgunluk ve halsizliğe iyi geliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal