Makyaj Ürünleri Nasıl Kullanılır? Başkasıyla Paylaşmamanız Gereken Ürünler Nelerdir?

Makyaj malzemelerinizi arkadaşlarınızla paylaşmamanız gereken durumları sizler için derledik...

27.03.2018-15:48 - (Son Güncelleme: 27.03.2018-15:41) Makyaj Ürünleri Nasıl Kullanılır? Başkasıyla Paylaşmamanız Gereken Ürünler Nelerdir?

İş yerindeki arkadaşlarınız veya kız arkadaşlarınız, buluştuğunuzda sizden makyaj ürünlerinizi isteyebilir, siz de arkadaşlarınızı kırmak istemediğiniz için verirsiniz. Bu durum sorunsuz gibi düşünülsede, kozmetik malzemelerinden bazıları, paylaşıldığında her iki kişinin de sağlığında bir takım sıkıntılar ortaya çıkarabilir.

İşte arkadaşlarınızla paylaşmamanız gereken kozmetik ürünleri…

MASKARA

Maskara, göz enfeksiyonuna neden olabilen bir makyaj malzemesidir. Maskaranın ıslak olması, bakterilerin çoğalmasına elverişli bir ortamdır. Göz ve göz çevresi bu bakterilere karşı oldukça hassastır ve enfeksiyon oluşması ok daha kolaydır.

DUDAK ÜRÜNLERİ

Dudak ürünleri de kesinlikle paylaşmamanız gereken ürünler içerisinde. Çok fazla insanın dudak bölgesinde uçuk virüsü bulunur. Ruj, dudak balmı gibi malzemelerle bu virüs kişiden kişiye bulaşır.

PRESLENMİŞ PUDRALAR

Pudra, kuru bir malzeme olmasına karşın birden fazla kişinin kullanmasında bakteri üretimine neden olur. Bundan dolayı, preslenmiş pudralarınızı kimseyle paylaşmayın.

KREM FARLAR

Krem farlar çoğunlukla elle sürülür. Bu sebepten, mikropları taşıma olasılığı oldukça fazladır. Diğer yandan krem farlar, ıslak bir yapıya sahip olduklarından dolayı bakteri oluşumuna neden olur.

MAKYAJ FIRÇALARI

Makyaj fırçaları sıklıkla yıkanmadığında ve başka bir kişiyle paylaşıldığında hem sivilcelerin hem de bakterilerin üremesine ve taşınmasına sebebiyet verir.

BAZI KREMLER

Geniş kutuda yer alan malzemeleri kullanırken, ellerinizi kutunun içerisine sokmak durumunda kalırsınız. Bu da, ellerinizdeki bakterilerin ürüne bulaşmasına yol açar.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal