Maksimalizm Nedir? Maksimalizm Nerelerde Görülür?

Son zamanlarda trend olan minimalizme karşı çıkan akımın adı maksimalizm. Bu akım minimalizm kadar bilinmese de tam zıttı olarak düşünülebilir.

24.07.2019-17:21 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-17:21) Maksimalizm Nedir? Maksimalizm Nerelerde Görülür?

En fazla anlamına gelen maksimden ismini alan bu akım hem moda hem de hayata birçok yansıması mevcut. Maksimalizme dair ayrıntılar ise yazımızda.

MAKSİMALİZM NEDİR?

Maksimalizm sözlük anlamı ile, süslemeci, üst üste bir şeylerin ard arda uygulanması manasına gelmektedir. Aslında öncelikle bir müzik akımı olarak doğmuştur. En tanınan örneği, David Kirby isminde bir müzisyenin yirmi beş bin civarında olan müzik parçalarını kolajlaması ile bir parça elde etmesi olarak ifade edilir.
Maksimalizm, sonrasında, öteki sanat dalları için de kullanılmıştır. Genellikle aşırıya kaçma, oldukça renklendirme, parçaların iç içe geçmesi manasında kulllanılmıştır. Maksimalizmin, minimalist akımın tam zıttı olarak kabul görüp görmeyeceği ise, farklı tartışmaları doğuruyor.

MAKSİMALİZMİN AYRINTILARI

60'lı senelerde minimalist akıma bir tepki olarak, 80'li yıllarda maksimalist akım meydana geldi. Bolca renkli, hatta renklerin abartılı biçimde kullanımı ile gündeme gelen bir akımdır. Özellikle, renkli parçaların, hiç bir araya gelmez denilen renklerin bir arada kombinlenmesi olarak belirliyoruz maksimal akımda.

KOCAMAN AKSESUARLAR

Maksimal akımda bütün aksesuarlar çok büyük. Büyük ve oldukça gösterişli kolyeler, büyük şapkalar, büyük kolyeler, büyük kemerler akımın en değerli işaretleri arasında bulunuyor. Ayrıca giyim parçaları da çok büyük ve gösterişli parçalardan meydana geliyor. Kürklerin tüyleri oldukça uzun, düğmeler oldukça büyük.

SADELİKTEN UZAK

Minimalist akım ne kadar sade ise, maksimalist akım da bir o kadar şatafatlı ve gösterişli. Günlük kıyafetler bile muhtemel olarak gece kıyafetleri kadar süslü ve çarpıcı. Gece kıyafetleri ise daha daha abartılı. Kostüm stilinde bile diyebiliriz. Mesela altın renkli stiletto , maksimalist akımda günlük hayatta rahatça kullanabileceğiniz bir parça. Saç modellerinde de sadelik oldukça uzak konumda. Maksimalist akım, saçlarda abartıyı popüler yapmış halde.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal